Мінсоцполітики - чи міністерство цинізму? Допомоги не буде

Навіщо людям надавати допомогу? Невже у країні війна - і є мільйони людей, які втратили домівки й роботу, сотні тисяч сиріт і пораних та скалічених бійців? Невже міністерка соцполітики цього не розуміє?

Міністерка соцполітики України Жолнович знову палить напалмом: "Ми не міністерство виплат ми - міністерство, яке формує людську спроможність і стійкість кожної людини. У жодній державі не є метою, щоб 100% населення отримувало від держави якусь підтримку. Тоді з'являється залежність".

Що ж, заява пані Жолнович заслуговує на особливу увагу. Опустимо, звідки вона так чудово розуміється на виникненні залежності - то питання до нарколога. Але давайте розберемося із очевидною маніпуляцією: ніхто й ніколи не казав, що 100% населення має отримувати соціальні виплати від держави. Це типова підміна понять, покликана приховати нездатність міністерства впоратися з покладеними на нього обов'язками.

Мільйони переселенців, поранених і покалічених солдатів, щодня потребують соціальної допомоги держави. І що пропонує їм пані Жолнович? Замість реальної підтримки від держави - риторику про "людську спроможність і стійкість"…

У країні триває жорстока кровопролитна війна, мільйони українців втратили свої будинки, роботу, здоров'я, а багато - своїх близьких. Мільйони переселенців, поранених і покалічених солдатів, щодня потребують соціальної допомоги держави. І що пропонує їм пані Жолнович? Замість реальної підтримки від держави - риторику про "людську спроможність і стійкість"… Якщо міністерство не здатне виконувати свою пряму соціальну функцію - допомагати нужденним, то навіщо воно взагалі потрібне?!

Якщо Жолнович здається, що залежність від державної підтримки - це погано, то нехай спробує особисто, віч-на-віч, пояснити це тим, хто втратив усе через війну. Ті, хто щодня стикаються з неможливістю звести кінці з кінцями, хто бачить, як руйнується їхнє життя, явно не поділяють оптимізму та філософських ліберал-міркувань пані міністерки. Пані міністерка соцполітики має нарешті усвідомити, що означає бути на боці народу у скрутний час. Вам же, мабуть, складно зрозуміти, що люди, які опинилися в біді, потребують не вашої ліберальної філософії, а конкретної допомоги.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі