Ілон Маск провокує у Великій Британії громадянську війну?

Ультраправі в Британії поширюють антимусульманські дописи, що провокують вуличні заворушення, власник мережі Х Ілон Маск особисто роздмухує цю істерію та грозить громадянською війною. А що влада Великої Британії?

Associated Press: Британський уряд закликав Ілона Маска діяти відповідально після того, як мільярдер використав свою соціальну медіаплатформу X, щоб розв'язати шквал дописів, які, на думку чиновників, ризикують розпалити насильницькі заворушення, що охопили країну.

...Маск підкреслив скарги на те, що британська система кримінального правосуддя ставиться до мусульман більш поблажливо, ніж до ультраправих активістів

Міністерка юстиції Гайді Александер зробила коментарі у вівторок вранці після того, як Маск опублікував коментар про те, що у Великій Британії громадянська війна неминуча. Пізніше Маск підкреслив скарги на те, що британська система кримінального правосуддя ставиться до мусульман більш поблажливо, ніж до ультраправих активістів.

"Використання таких формулювань, як "громадянська війна" у жодному разі не є прийнятним", - сказала Александер Times Radio. "Ми бачимо, як поліцейські отримують серйозні поранення, горять будівлі, тому я справді вважаю, що всі, хто має платформу, повинні відповідально використовувати свої повноваження". Велику Британію понад тиждень лихоманить безладами, коли поліція вступає в зіткнення з натовпом, який вигукує антимігрантські та ісламофобські гасла в містах від Північної Ірландії до південного узбережжя Англії. Заворушення почалися після того, як праві активісти використали соціальні мережі, щоб поширити дезінформацію про напад із ножем під час танцювального заходу 29 липня.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі