У Венесуелі підрахували... майже 110% голосів. Щось пішло не так

Вибори у Венесуелі перетекли у масові протести - люди не люблять, коли їх дурять, а тим більше, коли дурять аж так нахабно. Що відбувається?

Після того, як у Венесуелі були оголошені офіційні підсумки виборів, на яких президенту Ніколасу Мадуро намалювали 51,2% голосів, а кандидату від опозиційної "Єдиної платформи" Едмундо Гонсалесу дали 44,2%, велика кількість західних спостерігачів почали реготати. На расповсюдженій офіційній інфографіці загальна сума голосів становила... 109,2%. Це звісно не 146% у Росії в 2011 році, які ніхто не переб'є, але теж яскраво показує, як влада Венесуели тупо малює собі результат. Мадуро показує, що він гарний учень Путіна та Лукашенка. За даними екзитполів, у Гонсалеса 70%, у Мадуро 30%.

У Каракасі будують барикади, палять шини, зносять памʼятники Уго Чавеса та відбуваються стички з поліцією. Почалися масові протести та зіткнення

Після цього почалися заворушення. У Каракасі будують барикади, палять шини, зносять памʼятники Уго Чавеса та відбуваються стички з поліцією. Почалися масові протести та зіткнення. Сам проросійський диктатор Мадуро заявив про спробу "фашистського та контрреволюційного перевороту". Ну, тут нічого дивного. Вже є десятки затриманих та поранених, зокрема й поліцейські. У хід йдуть каміння, палиці та пляшки із запальною сумішшю, у відповідь летять гранати зі сльозогінним газом.

На тлі цього дев'ять країн Латинської Америки вимагають перегляду виборів у Венесуелі. Спільну заяву підписали представники Аргентини, Коста-Рики, Еквадору, Гватемали, Панами, Парагваю, Перу, Домініканської Республіки та Уругваю. У відповідь Венесуела відкликала співробітників своїх дипломатичних місій із цих країн. Протести тривають.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі