Невичерпні запаси вичерпуються? Росія готується переходити в оборону

Російська влада дедалі більше нервує й напружується - подекуди вартість "мобілізації" одного найманця сягає вже $24 000, тим часом запаси радянської техніки тануть, а допомоги чекати немає звідки. Що далі?

Росія тисне, але нервує. Те, що вона виробляє озброєнь більше, ніж західний Альянс - міф. У новому виробництві вона поступається. В чому може переважати, так це в ремонті радянських покладів зброї, вже не гігантських після 2,5 років інтенсивної фази війни, і все більш гнилих. Та цього теж не вистачає, РФ із експортера зброї перетворилась на імпортера.

Людська російська маса, готова вмирати на війні, дорожчає високими темпами. Зменшення кошторису за рахунок мобілізації призведе до збільшення кошторису на внутрішню безпеку. Ще до виборів у США може статись так, що російські війська вимушені будуть стати в оборону. Тому росіяни і нервують. Ні що для них не гарантоване.

Не виключено, що одночасно з вичерпанням ресурсів для наступу і переходом в оборону у війні з Україною, росіяни переживуть ще один злам - від залякування ядерною війною до страху перед нею

У ядерних лякалках Росія вже переходить в оборону. "Таємне" переміщення "Ярсів" - це демонстрація здатності російських ядерних сил до удару у відповідь, а не до першого удару. Ще кілька місяців тому таке ж "таємне" переміщення установок "Іскандер" натякало на здатність до несподіваного першого удару. Не виключено, що одночасно з вичерпанням ресурсів для наступу і переходом в оборону у війні з Україною, росіяни переживуть ще один злам - від залякування ядерною війною до страху перед нею.

У таким умовах, я вважаю, українські санкції проти прокачування російської нафти до Угорщини і Словаччини цілком доречні. Що стосується умов переходу війни у переговорну фазу, мені здається, Україна може значно сміливіше за РФ дивитись у листопад цього року.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі