І монгольському шаману ясно: російська формула миру не пройде

Коли РФ заводить мову про мир, то будь-кому в Україні стає зрозуміло: миром тут і не пахне. Це доводить досвід Придністров'я, Абхазії, Донеччини та Луганщини. Що натомість пропонує країна-окупантка?

Сучасна РФ починає війни через невдоволення політикою тих, на кого нападає, коли "м'якої сили" і спецслужб не вистачає для невоєнного захоплення. Проте після Другої світової війна більше не може бути продовженням політики іншими засобами, це заборонено статтею 2 Уставу ООН. Використання війни для зміни політики, тим більше політики національного розвитку іншої держави - не тільки заборонено, але й і не сприймається Китаєм, Індією і Глобальним Півднем як нагадування про колоніалізм.

...країна-агресорка використовує примару реінтеграції для отримання згоди жертви агресії змінити свою політику і прийняти російський протекторатзахвата

Тому Росія, коли вже вирішила напасти, бреше про наміри і водночас притягує штучні аргументи, про які швидко забуває, коли війна почалась. Далі РФ віроломно захоплює частину території, вважаючи це ефективним "больовим прийомом", як в дзю-до, яке навчило Путіна політиці. А потім країна-агресорка використовує примару реінтеграції для отримання згоди жертви агресії змінити свою політику і прийняти російський протекторат.

Так були побудовані російські угоди навколо молдовського Придністров'я, грузинських Абхазії і Цхінвалі. Такими були Мінські угоди щодо східних районів України і мали, б за російською думкою, бути Стамбульські угоди. Ці угоди - не "мир в обмін на території", а "мир в обмін на політику", який лише замаскований під "мир в обмін на території".

Зараз РФ хоче, але не може проштовхнути стару схему. Навіть монгольські шамани, які, згідно з російськими джерелами, дали Путіну благословення на використання ядерної зброї, не можуть нічого сказати про мову, культуру і демократію, якими вони мають бути в Україні.

...нові переговори, якщо вони будуть, можуть бути тільки про симетричні ліміти на ударну зброю, симетричні демілітаризовані зони, симетричні інструменти контролю

Тому нові переговори, якщо вони будуть, можуть бути тільки про симетричні ліміти на ударну зброю, симетричні демілітаризовані зони, симетричні інструменти контролю. Все, що може залишитись від політики - умови реінтеграції українського населення, яке викрала і вивезла Росія. РФ має право на існування в міжнародно визнаних кордонах, але вона отруйна для всього, до чого торкається.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі