Ще на $2 млрд допомоги Україні - Пентагон провів уцінку вартості зброї

Залишкова вартість зброї, що зберігається на складах США - чудова штука. Після проведення уцінки в Пентагоні, ЗСУ отримає новий пакет допомоги, на додаткових $2 млрд

Міністерство оборони США провело ще одну переоцінку вартості зброї, відправленої в Україну зі складів Пентагону, повідомляє Reuters. Сума уцінки становила 2 млрд доларів. Вона додасться до ліміту програми PDA.

Це друга уцінка, у червні 2023 року вже була одна на суму 6.2 млрд. Суть у бухгалтерській оцінці вартості зброї. За правилами, ухваленими минулого року, його нам мають відправляти за залишковою вартістю. Оскільки на складах зберігається не особливо нова зброя, то й оцінюється вона недорого.

...Нещодавня батарея Patriot була оцінена в 100 млн доларів, в той час як нова зазвичай коштує близько 1 мільярда. Різниця у 10 разів

Наприклад, нещодавня батарея Patriot була оцінена в 100 млн. доларів, у той час як нова зазвичай коштує близько 1 мільярда. Різниця у 10 разів. Тож коли ви бачите суму пакету за програмою PDA, не надто кривіться від його вартості в доларах. Адже важливими є не долари, а кількість зброї, яка буде поставлена. А вона може бути пристойною через уцінку в кілька разів, а то й до нуля.

В одному з прикладів, наведених у звіті GAO, 10 транспортних засобів були оцінені в 7 050 000 доларів США, хоча підтверджуюча документація показала, що вони мали бути оцінені в 0 доларів за їхньою чистою балансовою вартістю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі