Рада розбіглася, щоб не забороняти філію ГРУ в Україні?

Складно перерахувати всі злочини, які вчинили служителі УПЦ МП в Україні - цим займається СБУ. Однак дивує позиція української влади. Здається, окрім бідкатися і розводити руками у вкрай важливому питанні національної безпеки, вони більш ні на що не здатні?

Отже, 23 липня 2024 року опозиційні нардепи заблокували трибуну, вимагаючи розглянути довгоочікуваний законопроєкт про заборону УПЦ МП в Україні. Для того, щоб його винесли до зали та проголосували, потрібно набрати 226 підписів нардепів. На засіданні Ради депутати вийшли з плакатами "Московська церква вбиває". Депутати також повідомляли, що законопроєкт про заборону УПЦ МП не включили до порядку денного, оскільки багато нардепів були проти. Найбільший спротив був із боку депутатських груп, куди входять колишні "регіонали" Януковича і Медведчука. Це партії "Платформи за життя та мир" та "Відновлення України". Також понад 30 "слуг" досі вагаються, чи підтримувати заборону УПЦ МП, зокрема голова фракції Давид Арахамія. Більше 50-ти нардепів із Київської, Сумської, Чернігівської, Черкаської областей та Києва - також відмовились голосувати за законопроєкт.

Цікаво, у чому справа? За даними Руху Чесно, 56 із 57 священників-зрадників - виявилися представниками московського патріархату. УПЦ МП неодноразово звинувачували у підтримці російської агресії і поширенні ідеології "русского міра". Натепер правоохоронці відкрили більше 70 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП. Зокрема 16 - щодо митрополитів. Митрополитів! 20 із цих злочинів - державна зрада і колабораціонізм, 19 служителів російської церкви вже отримали вироки. Це ті, хто збирав інформацію про розташування та чисельність наших захисників, хто благословляв окупантів. Наприклад, настоятель УПЦ МП з міста Гола Пристань - підтримував збройну агресію РФ та брав участь у сепаратистському проросійському форумі, де закликав до приєднання Херсонщини до РФ. Таких випадків насправді - безліч.

Ми пам'ятаємо, як УПЦ МП допомагала в окупації України в 2014 році - зокрема, на Донбасі і в Криму. Сам очільник російських найманців Гіркін зізнавався - його особиста охорона вся без винятку складалася з монахів та ієромонахів Святогірської Лаври. Тобто, ця злочинна діяльність триває вже понад 10 років - і без жодних наслідків для російських агентів у рясах. Це вже не питання свободи віросповідання, не питання богословських дискусій - це питання національної безпеки і виживання України. Однак, схоже, влада займає з цього приводу на диво нейстральну позицію. Президент Зеленський заявив, що хотів би допомогти, але треба, щоб усе було законно. Спочатку законопроєкт більше року тільки виписують, вносячи більше 1000 правок, потім - розпочинається тяганина щодо його розгляду в парламенті.

Що ми маємо натепер? 63% українців вимагають, щоб УПЦ МП була заборонена в Україні - такі дані опитування КМІС. 83% - вважають, що держава має втрутитися в діяльність цієї релігійної організації. Однак - розгляд важливого законопроєкту відклали до закінчення депутатських канікул. Залишається тільки подякувати очільникам тих регіонів, які взяли на себе відповідальність за те, щоб припинити діяльність цього злочинного угруповання на своїх теренах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі