Китай-Україна: прорив у відносинах чи ляпас Путіну за самоуправство?

Глава МЗС України цього тижня відвідає Китай, на запрошення китайської сторони. Після того, як Піднебесна озвучила свій "мирний" план та відмовилася від участі в Саміті миру - здавалося, відносини між Києвом і Пекіном зайшли у глухий кут. Чи буде вихід?

Бачу, що багато хто в Україні не розуміє, яким чином відбувся прорив з Китаєм. А все просто. Це відповідь Китаю Росії. Давайте по черзі.

Офіційний спікер нашого МЗС Георгій Тихий повідомив, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба цього тижня здійснить візит до Китаю для проведення переговорів щодо двосторонніх відносин і шляхів до справедливого миру. Заплановано, що поїздка відбудеться 23-25 липня на запрошення міністра закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї.

Цей візит лише інструмент, який використовується Пекіном, щоб дати ляпас Путіну та нагадати йому, що в цю гру можна грати вдвох. Але ми повинні використати цей шанс в інтересах України

Запрошення Україні від МЗС Китаю відбулося після того, як Путін відвідав Північну Корею та В'єтнам. Це відповідь Путіну на його намагання грати в зоні інтересів Китаю. І в Кремлі це розуміють. Не треба сильно розраховувати на якісь зміни у комунікаціях та співпраці між Україною та Китаєм. Цього не відбудеться. Цей візит лише інструмент, який використовується Пекіном, щоб дати ляпас Путіну та нагадати йому, що в цю гру можна грати вдвох. Але ми повинні використати цей шанс в інтересах України. Вдасться це чи ні - побачимо незабаром.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі