Путін геть пустився берега - Європа починає усвідомлювати загрозу

Поки Орбан намагається вдавати з себе голуба миру - кремлівський карлик бомбить дитячі лікарні в Україні та організовує замовні вбивства і диверсії по всій Європі. Чи розуміють союзники України масштаб небезпеки?

Щодо нових деталей про плановані російські диверсії на Заході. Ясна річ, що перебування при владі більше 20 років призводить до втрати почуття реальності, коли не просто робляться помилки, і це не сприймається як помилки. А коли втрачається розуміння завдань як таких (а значить, і курсу), що призводить до сприйняття держави як особистої власності, а її громадян - як челяді.

Помилкове завдання на рівні замовника неминуче спускається і на рівень виконавця, такий же хибний

Крім замовника, є ще й виконавець, який може трактувати "царський указ" так, як йому заманеться. Кримінальними чи некримінальними методами. Іноді - накопичуючи/подвоюючи шкоду цього самого указу, помилкового від початку. Помилкове завдання на рівні замовника неминуче спускається і на рівень виконавця, такий же хибний.

У результаті - арешти, неприйняття будь-якого виду конкуренції (економічної зокрема), політичні вбивства/спроби вбивств з якогось моменту стали нормою для російської влади. І щоразу - рівень проби реакції Заходу підвищувався. Це і демонстративне вбивство Бориса Нємцова як внутрішній рубіж. Це і вбивства на території країн ЄС. І цей рівень - підвищується і далі.

...підготовка вбивств - не своїх громадян чи тих, хто раніше був у системі, а західних менеджерів у сфері оборони. Зокрема, інформація про підготовку вбивства генерального директора оборонної компанії Rheinmetall Арміна Паппергера та, можливо, й керівників інших оборонних компаній

Дві війни Росії, про які все частіше говорять на Заході (одна - гаряча в Україні, друга - гібридна, яку веде РФ на просторах Європи) стають дедалі відчутнішими. Силова компонента лише зростає. Підпали, вибухи на складах, кібератаки та дезінформації, заворушення на кордонах, ризики терактів на військових об'єктах. І ось, нарешті, підготовка вбивств - не своїх громадян чи тих, хто раніше був у системі, а західних менеджерів у сфері оборони. Зокрема, інформація про підготовку вбивства генерального директора оборонної компанії Rheinmetall Арміна Паппергера та, можливо, й керівників інших оборонних компаній. Очевидно, розраховуючи таким чином (через психологічний тиск та залякуванням/здійсненням диверсій) зупинити допомогу Україні.

Дивно, що не Заході є ще така позиція, як у Орбана чи Фіцо (мовляв, якщо перестати допомагати Україні, то війна закінчиться), маю на увазі не його самого - а те, на кого він її транслює, розраховуючи на підтримку. Це велика ілюзія такого підходу. Маховик війни у РФ довго розкручували, і тепер цю інерцію можна зупинити лише рішучістю протидії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі