Дідусь проти кримінальника: чого чекати від перших президентських дебатів?

Цього разу президентські дебати у США розпочинаються раніше, ніж зазвичай. Однак і явних фаворитів - теж немає. Обидва кандидати на посаду очільника США мають серйозні недоліки в очах виборців. Які саме?

The Guardian: Джо Байден і Дональд Трамп проведуть у четвер перші з двох запланованих президентських дебатів у США. Раніше, ніж зазвичай, розпочате протистояння дасть обом кандидатам можливість озвучити свої аргументи щодо другого терміну. У той же час дебати у четвер також несуть у собі ризик того, що американці, і так незадоволені своїми варіантами, розгубляться ще більше.

Опитування показують надзвичайно напружену боротьбу між 81-річним чинним президентом США та 78-річним колишнім президентом США - і обидва кандидати залишаються загалом непопулярними

Опитування показують надзвичайно напружену боротьбу між 81-річним чинним президентом США та 78-річним колишнім президентом США - і обидва кандидати залишаються загалом непопулярними. Обидва кандидати прийдуть на дебати (90-хвилинний прайм-тайм, який розпочнеться о 21:00 за східним часом у студії CNN в Атланті) з однаковою метою: вказати на слабкості конкурента.

Трампа визнали винним у 34 злочинах, винесення вироку заплановане на 11 липня. Також Трамп висунув трьох суддів-консерваторів, які проголосували за скасування конституційного права на аборт, що викликало політичну реакцію навіть у переважно консервативних штатах. Його бачення другого терміну включає обіцянку відплати та погрози переслідувати своїх політичних ворогів, викликаючи тривогу щодо майбутнього американської демократії та верховенства права.

...якщо команда Трампа намагається показати, що Байден використовує оманливі відео на доказ того, що він у добрій формі - то самому Трампу можна закинути зразки іноді невдалої балаканини

Тим часом Байден може зіштовхнутися з байдужістю електорату - на ґрунті невдоволення його управлінням, економікою та півднем. Але ще більш гостре питання, з яким стикається Байден - це про те, чи є у нього фізична витривалість, щоб керувати країною ще чотири роки. Його послідовний та енергійний виступ міг би розвіяти деякі занепокоєння. Бо команда Трампа намагається занизити очікування щодо Байдена - мовляв, уже добре, якщо він не буде спати 90 хвилин. Але якщо команда Трампа намагається показати, що Байден використовує оманливі відео на доказ того, що він у добрій формі - то самому Трампу можна закинути зразки іноді невдалої балаканини та помилок у передвиборчих промовах.

Водночас Байден також працює проти стандартної практики, коли чинні президенти, як правило, програють перші дебати. Загалом же, обидва кандидати мають захищати президентські рекорди та власне бачення другого терміну. Зберігати спокій, але пильність під шквалом нападок, які очікувано полетять з боку Трампа, становить ще одне випробування для президента, який, як відомо, жорстко реагує на провоквції. Трампу, навпаки, потрібно звернутися до виборців, які досі не визначилися і поміркованих республіканців, які покинули його в 2020 році, але незадоволені нинішнім станом справ. Їх навряд чи вдасться переконати особистими образами та теоріями змови.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі