Культура кенселінгу - це передусім про культуру. Нам так не жити?

Приклад голлівудського актора Кевіна Спейсі показав, що кенселінг, тобто загальний осуд - руйнує людині все життя. А що з інститутом репутації в Україні?

Поки я тут їжджу по фешенебельних чернівецьких дорогах, Катерина Городнича дослідила нинішнє бідкання світових медіа з приводу Кевіна Спейсі. Місяць тому з нього зняли усі звинувачення і людоньки почали негайно думати, а що ж робити з культурою скасування, аби вона була адекватною.

...ніякої культури скасування у нас немає. Спейсі каже, що втратив усі збереження, багатьох друзів, майно і професію. Кенселинг - це коли людина йде з професії, інформаційного простору, а то і сідає у вʼязницю

І таки буде, бо явище це нове і його емоційність була просто відповіддю на тривале замовчування проблеми. Зазвичай так і буває: крайнощі породжують крайнощі. Але ми з вами себе у цей процес приписувати, як на мене, не повинні. Бо ніякої культури скасування у нас немає. Спейсі каже, що втратив усі збереження, багатьох друзів, майно і професію. Кенселинг - це коли людина йде з професії, інформаційного простору, а то і сідає у вʼязницю.

У нас же "мене кенселять!" починають кричати за першої-ліпшої нагоди. А ті, кого б і справді варто випхати звідусіль - виходять сухими з будь-яких скандалів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі