Під Вовчанськом - місиво. Росіяни плачуть, скаржаться, але йдуть на штурми

Окупанти нарікають на небувалі втрати під Вовчанськом на Харківщині та на те, що командуванню абсолютно байдуже на їхні життя. Чи урветься терпець?

"Нас кришать - і все. Нас зі ста чоловік лишилося 12". Так скаржаться російські окупанти, яких кинули на штурми на Харківському напрямку. Схожа ситуація біля Вовчанська по всій лінії фронту. За словами військового, їхні командири женуть солдатів весь час уперед, попри жорстокий опір українських бійців, мінометний вогонь та удари дронів. Антон Андреєв, контрактник із Росії, плачеться: лише за першу ніч половина з роти вибула зі строю, убитими й пораненими. Та назавтра - тих, хто лишився на ногах, кинули у ще гарячіше місце, з легкою зброєю.

Навіщо росіянам так поспішати? Все просто - Путін заявив, що хоче перетворити всю Харківщину на санітарну зону, і його вірні командири намагаються добитися цього за будь-яку ціну. А ціна немала: якщо вірити очевидцю, 12 живих зі 100 - це 80-90% втрат. Причому російське командування досі бадьоро звітує, що втрат майже немає, втрати на рівні санітарних. Тим часом у бій відправляють уже і геть необстріляних окупантів - щойно з навчальних центрів, де вони пробули якихось 4-5 днів. Такі гинуть як мішені в тирі, з групи виживають одиниці.

Але що цікаво - кожен із російських контрактників чи мобілізованих чудово розуміє і часто проговорює на камеру, що їхнім командирам і керівництву держави у Кремлі на них наплювати. Що вони почуваються безправними й покинутими у чужій країні, де на них чекають лише смерть або каліцтво. І при цьому жоден - навіть не думає опиратися убивчим наказам своїх командирів, не повертає до Москви, щоб розібратися з тими, хто посилає їх на смерть. Вони навіть пояснити не можуть, за що воюють. Раніше радянські солдати кричали: "За Батьківщину, за Сталіна!". А зараз - за що? За санітарну зону? Проте все одно вперто лізуть палити українські міста, грабувати села, убивати мирних мешканців, які взагалі жодним чином до їхньої проблеми не причетні. Це цілковитий маразм, і тим більший - що російські громадяни, бачачи і розуміючи це - все одно погоджуються брати участь у цьому божевіллі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі