Хто є хто в НАБУ? Резонансне звільнення під час резонансного розслідування

Хто зливав хід справи головному фігуранту "Великого крадівництва"? Чому роками буксували розслідування з очевидними винуватцями? Не вже зміни - можливі?

Віталій Шабунін у наших відео любить говорити, що ми з ним на ютуб-каналі ЦПК обговорюємо ті речі, які "стануть новинами у біг-медіа через 2-3 тижні". І ось першого замголови НАБУ Гізо Углаву "усунуто від виконання посадових обов'язків та керівництва, закріпленими у внутрішніх документах напрямами та підрозділами". Про це Углава сам попросив через "можливий конфлікт інтересів". Щоб не заважати слідству у справі про витоки інформації з НАБУ, які допомагали підозрюваним ще до затримання втекти за кордон або звільнитись з роботи і зберегти обличчя команди Зеленського-Єрмака.

Вчора джерело в правоохоронних органах підтвердило, що куратора "Великого будівництва" Юрія Голика інформував про його власну справу такий собі бізнесмен з будівельної галузі Біркадзе, нині відомий як піар-ас Офісу президента. А цю інформацію Біркадзе отримував від когось, хто мав доступ до дуже різних сфер діяльності НАБУ і при Ситнику, і при Кривоносі. Вочевидь, це не Ситник і не Кривонос)))) А хто ж тоді?

Я дуже довго стежу за корупцією. І не зміг згадати, хто б ще серед топпосадовців у виконавчій владі і правоохоронних органах займав би свою посаду безвилазно з 2015 року. От реально, тільки Углава...

...Я дуже довго стежу за корупцією. І не зміг згадати, хто б ще серед топпосадовців у виконавчій владі і правоохоронних органах займав би свою посаду безвилазно з 2015 року. От реально, тільки Углава як зайшов тоді з грузинською командою першим замом в НАБУ - так і сидить весь цей час. Заматерів, голова запаморочилась від влади. І найобразливіше, що через ці запаморочення купа крутих детективів НАБУ вже пішли з Бюро. І скільки детективів ще дивиться на цей зливний бачок і приймають рішення "сидіть тихо жопой на стільці". А скільки справ буксує… На моїх очах валилось все по "Великому будівництву" Голика - і зараз я розумію, чому.

Цікавий нюанс. У повноваження Углави як першого зама входить адміністративне управління детективами. І якось так вийшло, що по справі "яєць Резнікова" роботою займається всього кілька детективів. Хоча здавалося б, тут гігантський масштаб зловживань у військовій сфері під час війни мав б примусити начальство дати на це та інші "військові" розслідування побільше рук. Але ви хоч про щось від НАБУ по війні чуєте?

Тож вибачте за сумбур, але усунення Углави від обов'язків - це важливий крок до очищення Бюро. Тепер треба наступні. І я вже точно знаю - американці чудово розуміють, хто є хто в цій історії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі