Правосуддя по-українськи: зраднику - воля, героя - за ґрати

Справа Романа Червінського розсипається на очах. Чому полковник СБУ досі за ґратами та що йому інкримінують?

Судове свавілля щодо Романа Червінського триває вже рік. Уже рік полковник СБУ, розвідник, на чиєму рахунку багато диверсій у тилу ворога - перебуває в СІЗО. Щодо нього не ведуть жодних слідчих дій - та й який сенс? Спочатку Червінського звинувачували у здачі координат військового аеродрому в Канатовому, який був уражений російською ракетою. Потім СБУ з'ясувала особу справжнього зрадника і навідника ракет на летовище. Той був затриманий, і о диво - попри статтю КК, що передбачає понад 10 років за ґратами, злочинець отримав умовний термін і вже вийшов на волю.

А от Червінський - сидить. Причому дії суддів і прокурорів з кожним черговим зірваним розглядом стають дедалі свавільнішими й віддають все більш відвертими злочинами проти правосуддя, справедливості та й проти майбутнього України. Бо це прямий шлях до путінської Росії чи лукашенківської Білорусі. Зараз у цій абсолютно фальсифікованій справі відбуваються вкрай обурливі речі: багаторазовий зрив засідань суддею Овсеп'ян, умисне ненадання медичної допомоги обвинувачуваному і створення перешкод для іншого, вже апеляційного оскарження. А ще засвітилася інформація, що Червінського і його незаконну карну справу хочуть етапувати до Кропивницького, де сподіваються на більш лояльних місцевих судейських.

Складається враження, що Червінського тримають у клітці, щоб позбутися свідка якихось дуже неприємних для влади речей. Наприклад, Червінський свідчив у справі "вагнергейту", стверрджуючи, що операцію українських спецслужб "злили" Росії в Офісі президента. Сам Червінський твердить - його "замовив" заступник голови ОП Андрія Єрмака Олег Татаров.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі