Росія обирає колективного Путіна

Одне покоління путінського режиму - спринтерський забіг від демократії до тиранії

Зрозуміло, що у наступні три дні російських виборів, будь-яке, відмінне від найбільш правильного волевиявлення, голосування зачищатиметься. У цьому немає потреби, по суті. Російський народ обере собі те, що йому подобається. І чого він, по суті, в абсолютній більшості заслужив. І це справді вільний вибір. Гримаса демократії в умовах диктатури, що склалася за 24 роки. Вільні (майже) демократичні (практично) вибори без вибору. Другого кандидата на місце Вождя немає і не буде, доки живий цей. Та й після його смерті складно розраховувати на щось інше: народять схоже, і дай бог, щоб не щось гірше.

Шлях від волі до тоталітаризму тривав лише чверть століття. Одне покоління. Ті, хто в 1991 стояв перед танками на Садовому, зараз стали підмурком у фундаменті режиму

Шлях від волі до тоталітаризму тривав лише чверть століття. Одне покоління. Ті, хто в 1991 стояв перед танками на Садовому, зараз стали підмурком у фундаменті режиму. Не всі. Більшість. Але цього достатньо. Уявіть, що завтра у Росії скажуть - голосуйте за кого хочете! Ось хто стане героєм дня? Надєждін? Ви впевнені? Могила Навального? Меморіал Нємцова? Все зачищено до асфальту.

Можна гратися в демократію скільки завгодно. Умовно протестний електорат топче європейську бруківку. До речі, ця бруківка пам'ятає і кров революцій, і бруд воєн, і страх окупацій, і гусениці радянських танків. Нею приємно походити з транспарантами проти Путіна. І Путіну приємно, що тиняються там, а не під стінами Кремля.

...що особливо дивно: це справді воля народу. Абсолютної його більшості. Повна відповідність форми та змісту. Відкиньте ілюзії, дорогі співгромадяни

Все спокійно у славному місті Багдаді! Спіть, мешканці! Хороша медицина, пильна охорона - ще на кілька каденцій його вистачить. За повної свободи волевиявлення. Якою є воля народу, ми побачимо до кінця вихідних. І, що особливо дивно: це справді воля народу. Абсолютної його більшості. Повна відповідність форми та змісту. Відкиньте ілюзії, дорогі співгромадяни. Не спокушайтеся, дорогі союзники. Не зламавши цю систему зсередини, ми ніколи не побачимо на виході нічого доброго. А поламати її зсередини практично неможливо. Поламати її ззовні - фізично неможливо.

Залишається гра на довгу дистанцію. Протистояння довжиною в покоління або два. Як із СРСР - щоб життя в хліві стало нестерпно задушливим, важким і безперспективним. Але це не план, панове. Це лише надія. А план здійсниться у найближчі три дні. Аве, Путін! Війна - це найкраща форма існування та розмноження диктатур. Зведення з фронту - найкраща прелюдія. Зруйновані міста - крутіше за секс. Плач удів стимулює оргазм. Голосують росіяни, а їсти доведеться всім нам. Випити до дна чашу цю - всупереч бажанню.

За слабкість треба платити. Цього можна було уникнути, але відвертатися було легше та вигідніше. Готуйте ложки. Їсти буде подано.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі