Закупівлі "Енергоатому": виявляється, можна і не красти

Після тендерного скандалу "Енергоатом" уклав нову угоду, на 18 млн дешевшу за попередню

"Енергоатом" таки замовив будівництво цеху у Южноукраїнську за 71 мільйон гривень. Йдеться про цех із виробництва необхідних саме атомникам канатів. У них вже був такий, але залишився на окупованій території. Торік його хотіли збудувати за 89 мільйонів. І тоді "Наші гроші" знайшли у кошторисі задвоєні ціни бетону та арматури, які ніяк не пояснювались ні географічними, ні ще якимись нюансами. Цей кейс навіть розглядався на Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради (дякую, Володимир Цабаль і Ярослав Железняк!) І ось його перетендирили на 18 мільйонів гривень дешевше.

...все простіше - там просто записали нормальні ціни будматеріалів. А бетон - навіть дешевше, ніж у миколаївського заводу "Дікергоф". І в результаті маємо нову ціну, з якої просто вийняли шмат маржі

Звісно, може там з проєкту прибрали якийсь шмат робіт. Але здається, що все простіше - там просто записали нормальні ціни будматеріалів. А бетон - навіть дешевше, ніж у миколаївського заводу "Дікергоф". І в результаті маємо нову ціну, з якої просто вийняли шмат маржі.

...Ще раз. "Наші гроші" - це воч-доги. Коли ми бачимо корупційну історію - інформуємо. Коли бачимо виправлення на краще - теж інформуємо. Люди мають право на об'єктивну картинку світу і на те, щоб наші гроші не розкрадались.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі