Як позбутися совка у головах

Совок - супертоксична отрута, яка нищить суспільства, перетворюючи громадян на безвільну і безвідповідальну масу. Як із ним боротися?

Совок проростає метастазами швидко, а викорінюється тяжко і дуже довго. Маємо приклад цілком цивілізованого порівняно з нашою історією совка в НДР. Він там панував формально 41 рік. І за тридцять років після цього ФРН вгатила в східні терени €1,2 трлн - на населення в 16 млн осіб (на 1989). Десь 75 тис. на особу, по 2,5 тис. на рік.

Не помогли жодні гроші і ліберальні цінності. Понад 50% населення підтримують "Альтернативу для Німеччини"/ AfD, ніби нацистів, але лівих і тотально пропутінських, та пропутінських ліваків...

Але останні опитування підтверджують панування "червоно-коричневих" настроїв там. Не помогли жодні гроші і ліберальні цінності. Понад 50% населення підтримують "Альтернативу для Німеччини"/ AfD, ніби нацистів, але лівих і тотально пропутінських, та пропутінських ліваків руху Сари Ваґенкнехт

Влітку 2023-го, через 33 роки після завершення московської окупації і совка, східні німці демонстрували от такі настрої:

• 2/3 вважають, що брати участь в політиці безсенсово ("та, всі вони там однакові, що я можу" - знайомі настрої?).

• 2/3 мріють повернутись в часи НДР.

• 1/3 вважає, що диктатура для національних інтересів є кращою формою правління.

• 1/3 вважає, що їм потрібен "лідер, що правив би Німеччиною сильною рукою". З цього приводу згадайте опитування українців - скільки заздрило росіянам, що в них є "сильний лідер Путін" і хотіло такого ж; згадайте, наскільки в нас популярний був (і досі серед частки населення лишається) Лукашенко і тоталітарна Білорусь "зате там порядок"; і згадайте 12,5 мільйонів голосів за "сильного господарника" Януковича.

Совок - дійсно супертоксична і суперстійка штука. Її не витруюють гроші в будь-яких кількостях, як бачимо. Її не витруює просвіта і новий спосіб життя. Її не витруюють нові можливості. Її не витруює навіть війна і смерті...

Совок - дійсно супертоксична і суперстійка штука. Її не витруюють гроші в будь-яких кількостях, як бачимо. Її не витруює просвіта і новий спосіб життя. Її не витруюють нові можливості. Її не витруює навіть війна і смерті, як бачимо з настроїв помітної частки населення наших прифронтових теренів і тих, хто вирішив лишитись в окупації (в якості аргументів "нормально жили", "пенсії вищі", "сильна влада", "можна поїхати на роботу до Москви", "там все, як звикли - фільми, музика, мова, свята").

З цим порається тільки час - і його потрібно, мабуть, мінімум вдвоє більше, ніж панував совок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі