Бодров, Достоєвський чи Путін: хто ж винний у війні?

Насправді безглуздо думати, що існує якийсь один-єдиний винуватець. І шкода, що розуміння цього приходить так повільно

Традиційний український срач: хто ж винний у війні - Грозний, Достоєвський, 100500 алкоголіків з дідами на палках чи Путін?

Але сама постановка питання абсурдна. В ланцюзі однаково важливі усі ланки. Неважливо, яка розірветься - перша, середня чи остання. Достатньо порватись одній - впаде весь ланцюг.

Тому винуваті всі, хто копав "російську колію" - від першого архітектора Боголюбського до останнього (сподіваюся, дійсно останнього) Путіна, від суздальських літописців до Мединського, ну і всі рядові копачі теж, які спускали тятиви луків та тиснули на гачки калашів.

Вина Достоєвського майже непомітна на тлі вини Бодрова-молодшого. Але безглуздо думати, що існує якийсь один-єдиний винуватець

Міра цієї вини, зрозуміло, неоднакова, це ще Нюрнберзький трибунал розумів. Путін винуватий більше за всіх (і тому що віддав наказ про напад, і тому, що міг цього не робити). А вина Достоєвського майже непомітна на тлі вини Бодрова-молодшого. Але безглуздо думати, що існує якийсь один-єдиний винуватець. І шкода, що розуміння цього приходить так повільно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі