Леон-кілер, він же Кирило Буданов - скоро на Netflix. Місія: вбити Макрона

В Москві дуже хочуть спровокувати внутрішню сварку чи хоча б суперечку. А чергові "теорії змови", та ще й із залученням відомих європейських політиків, - хороше підґрунтя для цього

У відчайдушній спробі дискредитувати очільника української розвідки на фоні чергового затоплення чергового корабля роспропаганда опустилася нижче, ніж навіть підбитий вчора"Цезар Куніков". Кремль поширив дезінформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами замаху на президента Франції Еммануеля Макрона.

Такі повідомлення вчора масово публікувалися в російських медіа та соціальних мережах з посиланням на сюжет французького телеканалу France 24. Але з фактчекінгом, як завжди, проблеми. Ані на сайті французького телеканалу, ані у французькій пресі подібна новина не з'являлась. Так званим першоджерелом фейку виявився акаунт невідомого користувача в соцмережі "Х" з якістю відео, що не тягне навіть на діпфейк.

За версією російської пропаганди, про загрозу ліквідації Макрону повідомив особисто колишній головнокомандувач ЗСУ Залужний. Про Рюриків щось додати, щоправда, цього разу не вдалося

За версією російської пропаганди, про загрозу ліквідації Макрону повідомив особисто колишній головнокомандувач ЗСУ Залужний. Про Рюриків щось додати, щоправда, цього разу не вдалося. Але може вже в новій серії.

Питання лише в тому, як саме вона буде називатися: "Майдан-3" чи щось більш екзотичне. В Москві дуже хочуть спровокувати внутрішню сварку чи хоча б суперечку. А чергові "теорії змови", та ще й із залученням відомих європейських політиків, - хороше підґрунтя для цього.

Як відомо, президент Франції дійсно планував візит до України 14-15 лютого, але переніс поїздку "з міркувань безпеки". Очевидно, на фоні останніх масованих обстрілів території України державою-агресором. Але така інформація російському глядачу просто не цікава.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі