Тільки не вівсянка! Яким має бути ідеальний зимовий сніданок

На відміну від сосисок, ковбас і недорогих плавлених сирів, в яйцях холестерин знаходиться в не окисленій формі, тому не завдає шкоди

Здається, що яєчня - це дуже просто, але насправді це не просто олія та яйце з рудою скоринкою. Головне - залишити м'яким жовток. Є таке поняття в їжі - "поживна щільність", отож у необробленого жовтка вона в топ-10. Ідеальне джерело вітаміну Д, жирних кислот та пристойної порції вітамінів групи В.

Холестерин, який, до речі, дуже добрий хлопець! І функція у нього - захисна, латати дірки там, де тонко чи пошкоджено. З холестерину синтезуються гормони тестостерон, прогестерон та естрадіол. Взагалі, з їжею надходить 20-25% холестерину, 80% ваша печінка виробляє самостійно. Так ось, на відміну від сосисок, ковбас і недорогих плавлених сирів, в яйцях холестерин знаходиться в не окисленій формі, тому не завдає шкоди. Можна 1-2 яйця на день кожен день, будь ласка. Обмеження по яйцях тільки при алергіях на білок та деякі види аутоімунних захворювань.

Ідеальні яйця - з м'яким жовтком: яєчня, пашот, намʼяко

Класичний аутоімунний протокол США виключає яйця з раціону на 4-6 тижнів, а потім 1-3 рази на місяць. Це складні стани щитовидної типу Хашимото та некомпенсовані гіпотеріози. Але гаразд, трошки відійшли. Яєчня!

Ідеальні яйця - яйця з м'яким жовтком: яєчня, пашот, намʼяко. Рафіновану олію ми давно викинули, тому давайте на прикладі:

🥚2 яйця

🥚3 суцвіття цвітної капусти

🥚1/2 пучка зеленої цибулі

🥚1/3 зеленого перцю або пару пагонів спаржі

🥚1/3 чилі

🥚3-5 великих листів капусти кейл

🥚вершкове масло

🥚оливкова олія першого холодного віджиму

🥚пара гілочок кропу, кінзи, естрагону або м'яти

🥚1 ст.л. каперсів (цілком замінюємо 1 маленьким маринованим огірочком)

Поруч - свіжа рожева редька та хлібець із шаром сиру сент-агюр.

Приготовані овочі повинні хрумтіти - це означає, що вони зберегли ензими

У сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло в оливковій олії. Цвітну капусту нарізати на маленькі суцвіття сирою, перець, чилі, кейл і зелену цибулю крупно порубати. Додати до сковороди і припустити 3-4 хвилини до розм'якшення зовні, але все ще сирого стану всередині. Овочі повинні хрумтіти (і зберігати ензими). Трохи посунувши овочі та зменшивши вогонь, додати яйця. Ніяких коричневих скорин, пара проколів ножем у середині білка дозволяє йому розтіктися і приготуватися швидше, не чекаючи засмаження. Готові яйця посипати подрібненими кропом та каперсами. Подаємо зі свіжими овочами або з капустою кімчі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі