Рішення вступу до НАТО прийнято. Питання лише в часі

Путін однаково шантажуватиме світ ядерною атакою - незалежно від ступеня залученості НАТО безпосередньо до протистояння

Свіжа публікація в журналі Foreign Policy: США і Німеччина наполягають, щоб НАТО не поспішало надто швидко залучати Україну.

З цілком прагматичних міркувань: ЗСУ поки не ослабили Росію достатньою мірою. Цинічно, але чесно.

Так, врешті Україна мусить стати членом НАТО, не може не стати - це визнають всі. Але до того моменту вона має достатньою мірою позбавити Росію ресурсів для ширшої агресії і взагалі для продовження агресії. А НАТО мусить зосередитись на продовженні і розширенні поставок Україні зброї і боєприпасів.

Надто ранній вступ України до Альянсу "може спровокувати повномасштабний конфлікт між НАТО і Росією. ...На тлі цього вимальовується перспектива, що конфлікт перетвориться на ядерний".

Крупні учасники НАТО вважають, що ще мають час на послідовне ослаблення Росії нашими руками до стану, коли вона вже не зможе загрожувати нікому і нічим

Отже, крупні учасники НАТО (передусім Німеччина і США) вважають, що ще мають час на послідовне ослаблення Росії нашими руками до стану, коли вона вже не зможе загрожувати нікому і нічим. Все, що для цього потрібне, - забезпечувати Україну зброєю. А поки слід в міру серйозно сприймати ядерний шантаж Путіна.

А от країни Східної Європи і Балтії, навпаки, переконані, що часу на повільну розкачку нема. І що ситуації відкладання не змінить нічого, незалежно від реалій. Або Путін однаково блефуватиме - що тепер, за демонстративного дистанціювання НАТО, що потім, у випадку вступу України і перспективи втручання всіх інших членів (32 на той момент) у війну. Або Путін тепер і потім однаково шантажуватиме ядерною атакою в тому чи іншому масштабі - незалежно від ступеня залученості НАТО безпосередньо до протистояння.

Прибічники ескалації вважають, що тільки так можна хоч трохи привести до тями Путіна

Очевидно, прибічники ескалації вважають, що тільки так можна хоч трохи привести до тями Путіна. Така думка популярна і в певних колах влади США - передусім в республіканців. На противагу обережній покроковій ескалації Байдена з оцінкою результатів кожного кроку, республіканці вважають ефективнішим застосувати одразу максимум доступних ресурсів і закрити тему з путінською агресією.

Але подібне розділення на "вікінгів" і "мушкетерів", прибічників одного грубого удару і прибічників багатьох болісних уколів цілковито не впливає на два вже фактично затверджених базових моменти.

Перше: забезпечувати ЗСУ всім потрібним вважають за обов'язкове обидва табори.

Друге: нарощувати фінансування національних ВПК і безпосередні витрати на оборону до мінімальних трампових 2% також вважають обов'язковим обидва табори.

Ну і головне: і ті, і ті вже прийняли рішення, як бачимо: місце України - в НАТО. Обговорюються тільки терміни і обставини.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі