ЦРУ підтвердило: Путін просто блефує

Якщо голова американської розвідки прямо, офіційно, на папері фіксує "безглуздо надміру боятись цього" - це таки чогось варте

ЦРУ долучилось до процесу роботи з конгресменами щодо України - переконує, що ядерний шантаж Путіна є блефом.

Голова ЦРУ Вільям Бьорнс в програмній статті для Foreign Affairs каже: "Цей рік, ймовірно, стане тяжким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість. Завдання України полягає в тому, щоб завдавати більш глибоких ударів за лінію фронту та домагатись стійких успіхів у Чорному морі. У цій ситуації Путін може знову зайнятися брязканням ядерною зброєю, і було б безглуздо повністю ігнорувати ризики ескалації. Але було б так само безглуздо надміру лякатися їх.

Відносно скромна інвестиція у менше ніж 5% оборонного бюджету США приносить значну геополітичну віддачу для Сполучених Штатів і значну віддачу для американської промисловості".

Чутки щодо зогнилих ракет, стан яких не може перевірити (бо це приверне увагу) навіть сам Кремль, - можливо, не настільки чутки

ЦРУ долучилось до процесу роботи з конгресменами "мухи окремо, котлети окремо" - в сенсі, внутрішні питання не мають зумовлювати відкладання чи й зупинку фінансування України. Ба більше - вони не мають завадити збільшити цю підтримку.

Захід іде з усіх можливих боків. Передусім заспокоєння щодо путінського ядерного шантажу (ми не розслабляємось, але то він просто дме щоки). Отже, ЦРУ не припиняло окрему роботу за цим напрямком. І чутки щодо зогнилих ракет, стан яких не може перевірити (бо це приверне увагу) навіть сам Кремль, - можливо, не настільки чутки.

Якщо голова ЦРУ прямо, офіційно, на папері фіксує "безглуздо надміру боятись цього" - це таки чогось варте. І без точних розвідданих не було би проголошене.

Крім цього, ЦРУ явно підтримує стратегію, позначену Україною на початку цього року. В сенсі, глибокі точкові удари по найбільш вразливих вузлах. І контроль над Чорним морем - читай "продовження роботи СБУ надводними і підводними дронами на сотні тонн вибухівки". І подає це як стратегію, повністю спроможну забезпечити перемогу за належної підтримки зброєю від союзників.

За 5% від оборонного бюджету Америка не тільки відновлює статус найсильнішого в геополітиці, але й додатково стимулює американську промисловість, забезпечує зарплати та стипендії

Ну і власне щодо підтримки - Бьорнс повторює бронебійний аргумент, однаково дієвий для електорату і республіканців, і демократів (а отже, і для конгресменів обох партій).

Лише за 5% від оборонного бюджету Америка не тільки відновлює статус найсильнішого в геополітиці, але й додатково стимулює американську промисловість, забезпечує зарплати американським виборцям, стипендії американским студентам профільних фахів, опосередковано стимулює торгівлю, а отже - аграрний сектор (персонал зброярів витрачатиме більше)...

Хороше, а головне вчасне роз'яснення від авторитетного для американців джерела.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі