Зеленський хоче подобатись. Це рятує нас від авторитаризму

Зрозуміло, що під час війни примусу не уникнути. Але застосування його має бути хірургічно точним і максимально прозорим

Теза про припинення допомоги українським біженцям, аби стимулювати їх повернення додому, за логікою дуже схожа на тезу про те, що треба припинити давати Україні зброю - і тоді війна закінчиться. Тобто вони абсолютно алогічні і безглузді, бо воно так не працює.

Навіть можна ігнорувати той чистий і прозорий, як січневе повітря, факт, що люди втікали не за чимось, а від чогось. Що втікали від війни та ризику смерті чи каліцтва, а не за велферами західних країн. І тому навіть позбувшись виплат, біженці просто почнуть жити в гірших умовах, але жити, за чим вони власне і поїхали.

Влада пробує на смак інструмент примусу, наче карамельку з новим смаком

Тут важливіше інше - як влада пробує на смак інструмент примусу, наче карамельку з новим смаком. Зрозуміло, що під час війни примусу не уникнути. Але застосування його має бути хірургічно точним і максимально прозорим і справедливим, аби не перетворитись на щось таке, що не хочеться навіть називати вголос.

І от вони в роздумах ходять по березі океану примусу і борються зі спокусою пірнути з розбігу з головою в цю солодку субстанцію, яка одразу вирішить частину проблем, що постала перед країною і владою, котра її зараз очолює. Але з іншого боку - бояться, що море розхвилюється дуже, а в шторм плавати так собі. А море вже брижами йде і на курортне мало схоже. І тому примус не панацея, а лише спосіб скоротити шлях навпростець, який порушить рівновагу і викличе нові проблеми.

ОП зараз - лабораторія експериментів, які вони тестують на маргінальних персонажах

Те, що Зеленський хоче подобатись виборцям і має плани на другу каденцію, сильно рятує нас від авторитаризму. Подякуймо богу, що придумав нарциссизм.

Тому ОП зараз - лабораторія експериментів, які вони тестують на маргінальних персонажах всіляких. Тестування гіпотез. І, на щастя, народ в основній своїй масі реагує здебільшого правильно і повертає гіпотези на доопрацювання. Бо реакція - це дія, відклик на подразник. Вона сигналізує про те, що організм живий і реагує на подразники правильно.

Як і повинен.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі