Світ змінився назавжди. США змарнували свій шанс

Реакція на війну в Україні могла б бути шансом для США все перезавантажити, але вони знову обрали кіссінджерівське "управління ескалацією"

Я уже колись писав про це, але зараз знову так думаю. Що історики майбутнього, мабуть, напишуть, що Джордж Буш-молодший був останнім президентом США періоду їхнього тотального домінування у світі.

Так, за Буша, над яким кепкував увесь світ, США досягли найвищого рівня могутності, про який вони вже і мріяти не можуть. Ну а сам світ перебував у стані лінивої розслабленості, очікуючи, що спокій буде вічним, а окремі військові операції США будуть десь далеко та ні на що впливати не будуть.

А потім прийшов Обама - і почалося. "Перезавантаження", дружба з диктаторами, зняття санкцій

А потім прийшов Обама - і почалося. "Перезавантаження", дружба з диктаторами, зняття санкцій. Диктатори все відчули одразу. А потім, коли ситуація стала серйознішою, відіграти назад вже було неможливо.

Реакція на війну в Україні могла б бути шансом для США все перезавантажити, але вони знову обрали кіссінджерівське "управління ескалацією", коли ти постійно думаєш, як би вгамувати скажену собаку обмеженим набором заходів, аби не зробити зайвого. Скажену собаку, що характерно, це не зупинило.

Тому так - welcome to the new world.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі