День подяки Богу: прихований сенс нового свята

Це блискучий дипломатичний хід - тільки, як завжди, забули все пояснити людям. Виправляю помилку уряду

Про День подяки Богу.

Начебто розібрався. Слухайте.

Це дипломатичний хід. Отже.

День подяки, який святкують у США, попри його загальнонаціональний характер та вкоріненість у древні народні традиції майже всіх сільськогосподарських народів світу, носить виразно протестантський характер.

США в цілому досить релігійна країна. Достатньо консервативні протестантські громади є одним із фундаментів Республіканської партії. Власне, американські традиційні праві мають виразно протестантський дух: працюй більше, допомагай громаді, і буде тобі щастя і Боже благословення (американський філософ Кен Вілбер напряму пов'язує появу феномену Трампа з тим, що ця формула перестала безвідмовно спрацьовувати).

Не треба пояснювати, наскільки нам зараз потрібна підтримка республіканців. А значна їх частина про нас знає приблизно нічого

Не треба пояснювати, наскільки нам зараз потрібна підтримка республіканців. А значна їх частина про нас знає приблизно нічого (як і в нас переважна більшість мало знає про складний світ за межами бульбашки). Між іншим, існує міф, що в Україні погано ставляться до протестантів - кажуть, що під впливом цього міфу перебуває до 1/3 Республіканської партії. А це вже серйозна загроза.

З цієї точки зору запровадження в Україні протестантського, по суті, свята виглядає як блискучий дипломатичний хід. До речі, абсолютно безкоштовний, бо це не вихідний день.

Все чудово. Тільки, як завжди, забули пояснити людям. Люди ж неважливі. Останнім часом урядова й парламентська комунікація загалом ведуться в парадигмі "чхали ми на вас, ви не заслуговуєте на пояснення". В цей ряд можна поставити і мобілізацію, і нацсдох (національну стратегію доходів), і все решта.

Здавалося би: у вас є єдиний марафон, ну скажіть хоч одне слово, або в соціальних мережах напишіть. Але ні, завжди ті самі граблі: щось зробити без пояснення, отримати гнів, сміх, страх, огиду тощо, а потім вигрібати й розгрібати, добігаючи з запізнілими поясненнями. Навіть члени парламенту не всі розуміють, про що йдеться, бо їм так само не пояснили (оцей мій допис - це реконструкція по крихтах інформації). До речі, якби парламент був відкритий для журналістів, вони би розібралися протягом години, і не було би причин глузувати.

Не треба посилати людям постійні сигнали, що люди неважливі. Воно потім повернеться не добром

Не треба посилати людям постійні сигнали, що люди неважливі. Воно потім повернеться не добром.

А сильний і безкоштовний крок назустріч американським протестантам - це правильно й красиво.

Дякую всім, хто дочитав, і дякую Богу за новий день.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі