Сумна рішучість. Що можна знайти між рядками інтерв'ю президента

Позитивний і негативний моменти поточного стану війни, які окреслив Зеленський

Про інтерв'ю президента для The Economist.

Позитив: "Не сподівайтеся здихатися цієї проблеми через якесь оманливе перемир'я. Ми все одно будемо битися, з вами чи без вас. Але якщо без вас - гірше буде не лише нам".

Це не цитата, це меседж, висловлений в інтерв'ю іншими словами. І це найсильніше зі всього, що прозвучало, в плані спонукання західних політиків та їхнього електорату до подальшої підтримки України.

І не просто підтримки, а її розширення, включно з наданням Україні засобів для руйнування Керченського мосту, а це "Тауруси", але саме ця мета (додам від себе) є чи не головною причиною (крім суто технічних), чому Німеччина їх досі не дає.

Негатив: нових аргументів для західної аудиторії у президента немає - звідси загальна інтонація майже розпачі або приреченості

Негатив: нових аргументів для західної аудиторії у президента немає - звідси загальна інтонація майже розпачі або приреченості, чи принаймні "сумної рішучості". Його сценаристи таких аргументів не мають і не матимуть, а інших до цього вузького кола не підпустять, бо іншим він не довіряє. Тож тут маємо класичну "кризу жанру". Хоча інші аргументи, безумовно, є; але, щоби їх переконливо висловлювати, треба бути геополітиком, а не просто обраним в президенти актором. Певна річ, і актор може цього навчитися (згадаймо приклад Рейгана), але не кожен і не завжди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі