Застілля без наслідків: як правильно споживати алкоголь

Алкоголь є токсичним, тому якщо вже обирати напій, то слід дотримуватись кількох правил

Якщо ви не п'єте, починати немає жодних причин. Не існує безпечної чи корисної дози алкоголю. Є низькоризикові дози та ті, які ваше тіло може толерувати та хоч якось адекватно переробляти та виводити (шкідливі стартують з 2,5-3 бокалів вина).

Алкоголь є токсичним. Не тільки для печінки. А ще впливає на рівні цукру крові. Їх коливання - то халепа сучасності та бустер багатьох станів, з якими ми наразі боремося. Чинити шкоду мозку, шлунково-кишковому тракту. Буде підтримувати запалення.

Хронічне вживання алкоголю, навіть у низьких і помірних кількостях, може порушити роботу мозку

Хронічне вживання алкоголю, навіть у низьких і помірних кількостях (1-2 порції на день або 7-14 на тиждень), може порушити роботу мозку.

Коли люди п'ють, префронтальна кора головного мозку та низхідне гальмування послаблюються, а імпульсивна поведінка зростає - це актуально в короткостроковій перспективі під час вживання алкоголю (весело, розслаблено) та переналаштовує схеми за межами випадків вживання алкоголю у тих, хто постійно п'є (навіть у тих, хто п'є 1-2 ночі на тиждень, довготривало).

Шкідливий вплив на префронтальну кору головного мозку та перебудову нейронних ланцюгів є оборотними через 2-6 місяців утримання для більшості. Хронічні споживачі частково одужають, але, ймовірно, відчують довготривалі наслідки.

Коли люди п'ють, відбувається припинення роботи префронтальної кори головного мозку та ланцюгів, які контролюють пам'ять, і на цьому шляху виникає розвилка: група 1 - люди, які відчувають седацію після кількох напоїв; група 2 - люди, які не відчувають заспокоєння після кількох чарок (схильність до алкоголізму).

Алко та стрес. Люди, які постійно п'ють (навіть у невеликих кількостях, тобто 1 раз на ніч), відчувають збільшення вивільнення кортизолу з надниркових залоз, коли не п'ють, тому відчувають більше стресу та тривоги, коли не п'ють.

З підвищеною толерантністю до алкоголю ви все менше відчуваєте стан гарного самопочуття і все більше відчуваєте біль (тому поведінково ви п'єте більше, щоб спробувати знову активувати молекули дофаміну та серотоніну).

Ризик раку молочної залози підвищується серед жінок, які п'ють

Ризик раку молочної залози підвищується серед жінок, які п'ють - на кожні 10 грамів алкоголю, що споживаються на день, ризик раку збільшується на 4-13% (алкоголь прискорює ріст пухлини та нищить молекули, які пригнічують ріст пухлини).

Регулярне вживання алкоголю підвищує рівень естрогену у чоловіків і жінок.

Якщо вже обирати - оберіть найулюбленіший.

Якщо п'єте - це вибір задоволення, гедонізму, соціальний та трохи дестрессер, а не вибір здоров'я

Якщо п'єте - це вибір задоволення, гедонізму, соціальний та трохи дестрессер, а не вибір здоров'я.

Нехай то буде чистий напій. Без коли, сиропів, не пиво, хлопці, а якщо вже - то для цукру крові - ІРА. Попросіть газовану воду + лимон для ваших коктейлів, замість тоніка або фруктових соків, якщо можете. Ігристе сухе вино (шампань, кава, натуральні петнати) чи чисті дистиляти (клас, якщо не з зернових та цукрів - мескаль, коньяк, бітери).

Вино є найкращим вибором для стабільного рівня глюкози.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі