Гречка, какао з чилі та реюз. Головні фуд-тренди 2024 року

Так, в харчуванні теж можуть бути тренди! Пропоную відволіктися від новин та обговорити, що будемо їсти в наступному році

Я знаю, що не на часі. Але додам відволікаючих новин. На ринку - їжі нові акценти. Відтак, пропоную поговорити про головні фуд-тренди прийдешнього року.

Рослинний раціон.

Стає потужнішим. Але від альтернатив типу "рослинних бургерів" та веган сирників - до просто рослин. Просто овочі, бульби, просто горіхи, просто рослина. Чим коротший список інгредієнтів, чим зрозуміліший продукт - тим крутіший.

Говорять про повернення какао (від какао церемоній до якісних бобів), а також про гречку (!!!). В світі не їдять її часто, а тут згадали, що поживна по мікроелементах, що безглютен.

Адаптогени та їжа, що впливає на гормони та нейромедіатори.

Цікаво. Тут - вищі гриби (не тільки в БАДах - в напоях, пудрі в смузі, сушені рейші, кордіцепс, чага, іжовик), "кава" з адаптогенами, зелені чаї високої якості з гарними дозами ГАБА та теаніну. Буст енергії без фарми.

В гормонах - що підтримує жіноче здоровʼя. Сорі, хлопці, не я писала ці предикціі року. Від основ раціону до снеків, ретритів для дівчат, жінок, до вагітності, під час, після, в менопаузу - розшарування з особливими акцентами. Десь - рослинний білок, десь активні трави, десь - дихання, підбір добавок, напоїв, ритму харчування.

Реюз.

Ми дуже багато їжі викидаємо. Не їмо. Довго лишаємо зберігати. Не оптимізуємо. Але в трендах зменшення їжо-сміття - не достатньо. Реюз! Переробка насіння, лушпиння, кісток, пластика для нового біологічного циклу. Скоріш не їжі, продуктів, аби не просто викидати.

Вода.

Не тільки щоб пити. Фокус у адекватні аквакультури, сертифікації, NGO що регулюють, підтримують, контролюють ферми на воді, фільтрація та взагалі екосистема узбережжя.

Гостреньке.

Наново. Чилі та його сорти, копчення з гостротою, гострі соуси, оцти, ковбаски, супи, какао з чилі - новий вихор гостроти на кухні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі