Фатальна помилка, яка може коштувати нам державності

Шлях у небуття починається зі стратегічних прорахунків

Сьогодні 29 років Будапештському меморандуму.

Сьогоднішня війна - прямий його наслідок.

Історія про те, як країна, що володіє ядерною зброєю, стратегічною авіацією, третім за кількістю військовим угрупуванням у Європі, міняє все на фантики та мушлі.

Я вже втомився повторювати, що незнання власної історії вбиває державу. Що було незрозуміло? Що ми не знали про свого сусіда за 300+ років спільного проживання?

Однак...

Ядерні заряди віддали, авіацію порізали, оперативно-тактичні ракети частиною продали агресору, а частину попилили... Де тисячі танків та БТРів? Та гаразд танки та БТРи! Де патронні та снарядні заводи? Де танкові заводи? На що перетворилося одне з найкрутіших ракетних виробництв?

Гарантії отримали? Ну і як? Хороша заміна армії та флоту? Рівноцінна? Як там справи у гарантів? Глибоко стурбовані?

Гарантії отримали? Ну і як? Хороша заміна армії та флоту? Рівноцінна? Як там справи у гарантів? Глибоко стурбовані?

Знову винні жиди та москалі? Це ж вони поміняли меморандум на зброю? Правда? Вони винні? Чи ми все своїми ручками зробили?

Шлях у небуття, до втрати державності, перетворення країни на хлопчика для биття, починається зі стратегічних прорахунків. Сьогодні 29 років, як ми припустилися принципової помилки, що перетворила нашу країну на об'єкт агресії озвірілого сусіда.

І жодні обіцянки та глибока стурбованість не замінять нам стратегічних бомберів та тактичних ракет. Обіцяти - зовсім не означає одружуватися! Давати гарантії безпеки - зовсім не означає їх виконувати.

Ми тепер знаємо це на власній шкурі, але на 29 років тому не відскочити.

На жаль.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі