Дуже просто, а як смачно! Гарбузовий кекс із манкою

Сметана та вершкове масло в складі тіста забезпечать ніжну текстуру пирога

Гарбуз прекрасний: яскравий, корисний та універсальний. Його можна додавати до супів або салатів, але випічка із гарбузом – це справжнє захоплення! Хочете почати використовувати гарбуз в стравах, але сумніваєтеся? Розпочніть з випічки. Кекси, мафіни, пироги – всі вони з гарбузом стають ніжними, соковитими та ще більш смачними. До того ж це хороший спосіб переконати дітей спробувати хоча б шматок цього овоча. Цей кекс готується з додаванням манки замість борошна, а сметана та вершкове масло забезпечать ніжну текстуру пирога.

Поради з приготування

Ми використовували прямокутну форму розміром 25 на 12 см. Оскільки форма для кексу не роз'ємна, важливо правильно її підготувати. Ми скористалися методом так званої "французької сорочки": змастили дно і борти маслом та присипали їх манкою. Але якщо ви використовуєте силіконову форму, достатньо буде просто змастити її маслом чи олією.

Розпушувач використовуйте без карбонату амонію

Тісто можна замісити руками або за допомогою комбайна, як вам буде зручніше. За бажанням можете додати улюблений ароматизатор: корицю або ваніль. Розпушувач використовуйте без карбонату амонію.

Смакує кекс як гарячим, так і холодним. Зберігайте його у герметичному контейнері, щоб не завітрився.

Інгредієнти

• 400 г гарбуза

• 3 яйця

• 100 г цукру

• дрібка солі

• 250 г манки

• 100 г вершкового масла

• 100 г сметани

• 10 г розпушувача

• 20 г масла (для змащування форми)

• 1 ст. л. манки (для підготовки форми)

Приготування

400 г гарбуза помийте, очистьте від шкірки та натріть на дрібну тертку.

У окремій мисці збийте 3 яйця з цукром до білого кольору, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла та перемішайте. Поступово додайте 250 г манки, 10 г розпушувача, дрібку солі та 100 г сметани. Ретельно вимішайте тісто.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Додайте у тісто натертий гарбуз і ще раз перемішайте масу. Форму для кексу змастіть 20 г вершкового масла та присипте 1-2 ст. л. манки. Розподіліть манку рівномірним шаром по дну та бокам форми, а надлишок висипте.Викладіть тісто у форму та випікайте кекс 45 хвилин при температурі 180 градусів до красивої рум'яної скоринки. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона суха та без шматочків сирого тіста – кекс готовий.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі