Міністр Ляшко планує скасувати інвалідність. Що відбувається?

Є підозра, що чергова "реформа" робиться з метою зменшення прав і виплат людям з інвалідністю

В Україні станом на 2023 рік зареєстровано 3 млн людей з інвалідністю. І, на жаль, через війну таких людей щодня більшає. Проте міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко перейнявся "новаторською ідеєю" замінити "інвалідність" на "втрату функціональності". Нещодавно цю "новацію" підтримала і міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Міністерство охорони здоров'я вже підготувало відповідний законопроєкт, який скасовує групи інвалідності й пропонує замість них давати оцінку втрати функціональності.

Ляшко також заявив, що вже до 2025 року в Україні припинять свою діяльність медико-соціальні експертні комісії. Водночас не зрозуміло, хто буде робити оцінку втрати функціональності та що буде з виплатами та пільгами по відповідним групам інвалідності?

За "інвалідськими грошима", мовляв, ганяються "дармоїди", і це треба міняти

На мою думку, це геніально! Чому ж раніше не здогадалися? Чиновники впевнені, що нинішня система інвалідності лише дає пільги та компенсації, а не повернення людини в економічно активний стан. За "інвалідськими грошима", мовляв, ганяються "дармоїди", і це треба міняти.

Це відбувається на тлі того, що через війну кількість людей з інвалідністю в країні збільшується. З моменту початку війни більше 300 тис. людей оформили інвалідність. Є підозра, що чергова "реформа" робиться з метою зменшення прав і виплат людям з інвалідністю. Щоб потім чиновники мали підстави сказати інваліду без кінцівок: мовляв, ваша неповна функціональність не дає права для отримання пільг та виплат!

Працюй, воюй, отримуй поранення на фронті, але головне – сплачуй податки

Українців давно і планомірно почали заганяти в жорсткі рамки лібертаріанської моделі, де головною цінністю людини є сплата податків. Працюй, воюй, отримуй поранення на фронті, але головне – сплачуй податки.

А якщо з тобою щось трапиться, не розраховуй ні на жалість, ні на співчуття і допомогу від держави – ти більше не маєш жодної цінності.

Для повного щастя залишилося лише прибрати з Конституції формулювання, що Україна є соціальною державою.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі