Ідеальна закуска. Простий рецепт хрумкої та гострої кімчі

Кімчі можна зберігати близько місяця, але готуйтеся, що порція може зникнути практично за кілька днів – бо це це надзвичайно смачно

Настав час поділитися з вами рецептом однієї з найулюбленіших корейських страв – кімчі. Це щось надзвичайне як для наших смакових рецепторів, так і для нашої традиційної кухні – екзотичне і водночас дуже рідне. Бо у складі пекінська капуста, морква, зелена цибуля, солодкий перець і часник – улюблені українцями овочі. Корейською ж закуску кімчі роблять прянощі та спеції. В них – основний секрет.

Зізнайтеся, коли ви почули слово "кімчі" і почули, що страва родом з Кореї, то подумали, що це щось дуже складне у приготуванні й не дуже звичне як на український смак. Так і було? Але зараз ми будемо ламати ці стереотипи. Бо рецепт кімчі досить простий.

Поради щодо приготування кімчі

Беріть пружну і соковиту пекінську капусту, без темних плямок і листочків. Добре, якщо вона має світло-зелений колір, а не повністю біла. Тоді вона більш молода. Хоча біла і пружна – теж непоганий вибір.

Ми пропонуємо досить гострий варіант кімчі. У ньому від 150 і аж до 300 г стручкового перцю чилі. Тож ви регулюйте на свій смак. Але зазначимо, що корейський автентичний рецепт кімчі – це коли чилі багато.

Якщо хочете, щоб у вас вийшла на 100% корейська страва, радимо додати до неї дайкон – в Україні він продається у багатьох супермаркетах

І ще, якщо хочете, щоб у вас вийшла на 100% корейська страва, дуже радимо додати до неї дайкон. Добре, що в Україні він продається у багатьох супермаркетах. Але якщо нема, то нема. Буде все одно смачно.

Для загущення соусу для кімчі корейці використовують рисове борошно, ми теж так зробили, але його можна сміливо замінити кукурудзяним крохмалем. Його ми заварюємо, саме так, як роблять у Кореї. І хоча у деяких рецептах стверджується, що це робити необов'язково, ви таки не уникайте цього пункту. Бо тоді кімчі буде трішки не таким, і корейці можуть образитись. Та й завдяки в'язкому соусу для маринування кожен листок капустини буде краще обволікатись. Це важливо.

Готуйте за нашим рецептом, і ви отримаєте ідеальну гостру закуску, яка добре поєднується з будь-якою стравою, посилюючи її смак. Її можна додавати до яєчні, відвареного рису, риби або м'яса. А ми рекомендуємо спробувати зі звичайним картопляним пюре. Повірте, це буде ідеально.

Інгредієнти

• 1 качан пекінської капусти (приблизно 1 кг)

• 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю

• 1 велика морква

• 1 пучок зеленої цибулі

• 1 редька або дайкон (опційно)

• 2 см кореня імбиру

• 1 солодкий перець

• 150-300 г перцю чилі у стручках

• 6 зубчиків часнику

• 1 ч. л. зерен коріандру

• 50 мл рибного соусу

• 2 ст. л. цукру

• 8 ст. л. солі

• 500 мл води

Приготування

Візьміть пекінську капусту вагою 1 кг. Зріжте корінець, поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок – поперек на три частини. Розберіть на листочки та добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте 6 ст. л солі й перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб листя засолилося.

У сотейнику змішайте дві склянки води з 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю. Поставте на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до отримання густої маси. Відставте сотейник, щоб остигало.

Приготуйте соус Канкочі: пропустіть через м'ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси 1 солодкий перець, 150-300 г перцю чилі, позбавленого насіння і хвостиків, 6 зубчиків часнику і 2 см очищеного кореня імбиру. Додайте до суміші 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте.

Наріжте 1 пучок зеленої цибулі під кутом 45 градусів, шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву поріжте тонкою соломкою. Якщо маєте дайкон, з нього теж треба зробити тоненькі смужки.

Засолену в мисці капусту добре промийте від солі й струсіть від зайвої вологи. Додайте у миску інші інгредієнти: рибний соус (якщо його не знайшли, можна готувати й без нього), коріандр, прохолодну суміш з рисового борошна, соус Канкочі. Все ретельно перемішайте, щоб соуси об'єдналися та обволокли кожен капустяний листок.

Капусту залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 дні, накривши миску плівкою. Кімчі можна зберігати близько місяця, але готуйтеся, що порція може зникнути практично за кілька днів. Бо це це надзвичайно смачно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі