Черговий ніж в спину. Казахстан заборонив експорт до РФ

У перелік заборонених входять 106 товарів – зокрема, дрони, чіпи та мікроелектроніка

Не встигли Токаєв і Путін повернутись з Пекіну, де ще вчора щиро посміхались одне одному і тиснули руки, як Казахстан заборонив експорт 106 видів товарів до Росії.

Ось тобі і тонкощі філософії Сходу: щойно відвернувся – засадити черговий ніж в спину. Але обов'язково при цьому продовжувати дружньо посміхатись.

Як заявив віцеміністр торгівлі та інтеграції Казахстану Кайрат Торебаєв, йдеться про товари, які можна використовувати у військових цілях. Під заборону потрапили дрони, чіпи, мікроелектроніка тощо.

Схоже на те, що товариш Сі дав зрозуміти всім, в тому числі і Токаєву, що карта Путіна більше не варта надмірних зусиль та ризиків

Схоже на те, що товариш Сі дав зрозуміти всім, в тому числі і Токаєву, що карта Путіна більше не варта надмірних зусиль та ризиків потрапити під вторинні санкції. Скільки заробили – стільки заробили, варто згортатись, щоб не почати втрачати. А "Форбс" же буквально цього серпня писав, що Казахстан вийшов на друге місце після Китаю за експортом до Росії – забезпечував російським виробництвам, в тому числі військовим, через "сірий імпорт" можливість обходити антиросійські санкції. І тут раптом такий афронт.

Це очевидно підтверджує версію, що в Пекіні за лаштунками "Пасу і шляху" дійсно велись достатньо серйозні розмови щодо переформатування союзних стосунків на цій частині континенту.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі