Нові війни майже неминучі. Хто головний диригент катастрофи?

Ми не просто стоїмо на порозі Третьої світової. Я сказав би, що в гібридному варіанті вона вже почалася

Якби напад на Ізраїль організувала Росія – то була б половина проблеми. Проблема в тому, що Росія цього разу відіграє не ключову роль.

Думка – яку, до речі, зараз посилено розганяють орки – що кордон Ізраїлю прорвала купка любителів осликів у трєніках та капцях, "а-ха-ха, подивіться на цей ваш ЦАХАЛ, найсильнішу армію світу!" – не відповідає дійсності.

Жарти над бородатими клоунами на парапланах – це смішно, звичайно, але це сильно відводить від реального сприйняття дійсності.

Так ось.

В Ізраїль вторглися не розрізнені купки пастухів-ідіотів, а угруповання з приблизно тисячі добре підготовлених бійців

В Ізраїль вторглися не розрізнені купки пастухів-ідіотів, а угруповання з приблизно тисячі добре підготовлених бійців спецпідрозділів, які готували цю операцію два роки, вивчили всі тонкощі і вразливості ізраїльської оборони і дуже вміло ними скористалися.

Інша річ, що армія Ізраїлю відреагувала на це вторгнення цілком гідно, і майже всі ці бійці так там за парканом і залишилися, а вже за п'ять годин почалася мобілізація, і за добу було мобілізовано триста тисяч, а зараз близько шестисот – знайомі пишуть, що на складах тупо закінчилася зброя, чекають на підвезення – але це не скасовує основної суті проблеми.

Яка полягає ось у чому.

Я ні на секунду не сумніваюся, що Росія спонсорувала, озброювала, тренувала та іншим способом підтримувала ХАМАС, з яким зустрічається вже на найвищому рівні.

І це була б дуже проста та зрозуміла картина світу. Оркостан влаштував війну в Україні, той самий Оркостан влаштував війну в Ізраїлі. У всьому винен Оркостан, за всім стоїть одне-єдине зло на планеті, якого достатньо позбутися – і прийде мир і щастя.

Але проблема в тому, що на цей раз не Оркостан грає першу скрипку.

Тисяча бійців, що тимчасово захопили на добу територію Ізраїлю, – це, фактично, проксі Ірану. І там абсолютно точно був свій іранський Стрєлков

На цей раз головним диригентом є Іран. Саме Іран влаштував це вторгнення.

Тисяча бійців, що тимчасово захопили на добу територію Ізраїлю, – це, фактично, проксі Ірану. І там абсолютно точно був свій іранський Стрєлков. Який "натиснув спусковий гачок війни".

Це не ізраїльський Перл Харбор, звісно, як зараз про це гарно пишуть ЗМІ.

Тому що напад все ж таки гібридний, а не відкритий.

Але це абсолютно точно ізраїльський Слов'янськ.

В тому, що ЦАХАЛ за кілька діб зведе існування сектору Гази до нуля, я не маю жодних сумнівів. Як і в тому, що він за кілька тижнів зведе до нуля існування "Хезболли", якщо у війну надумає вступити Ліван. Як уже було неодноразово.

А от якщо у війну вступить Іран…

Іран перевершує Ізраїль за декількома показниками. Так, він відстає за технологіями та озброєнням, але перевершує, наприклад, за ресурсами. За кількістю населення. За е**нутістю. А масовість навіть у сучасній війні виявилася чи не вирішальним показником. Сто сорок мільйонів орків із іржавими автоматами – це все одно сто сорок мільйонів орків із автоматами.

І вони можуть взяти Бахмут. І на Авдіївку полізти.

Тупо тому, що перевершують за м'ясними та залізними ресурсами.

Так ось.

"Більш того – ще й війни по-справжньому не було. Я взагалі боюся, що битва за Донецький аеропорт увійде до підручників історії одним абзацом, як "незначні прикордонні конфлікти в період відцентрових процесів, що посилюються".

Аркадій Бабченко. 2019 рік.

І ось тепер я боюся, що ці відцентрові процеси таки прийшли в рух.

Мене дуже дратують коментарі у стилі "припиніть порівнювати з Третім рейхом – там була ідеологія! А яка ідеологія у орків?" Друзі мої. Хтось шукає необхідну для влаштування світової війни ідеологію. Ви так і не зрозуміли головного.

Оркам не потрібна ідеологія. У них тепер одна ідеологія – знищити нормальний демократичний вільний світ

Оркам не потрібна більше ідеологія. Вони тепер мають одну ідеологію – знищити нормальний демократичний вільний світ.

І скрізь проростити свої скрєпи. Якими б вони не були.

І це стосується всіх орків.

Це стосується орків будь-якої спрямованості. Православних. Комуністичних. Ісламських. Яких завгодно.

Вісь зла вже створено. Росія та Іран – це вже очевидно. Вже є дві точки напруги на планеті, в яких російський світ і арабський світ хочуть знищити сторонню, на їхню думку, державу, яка загрожує їхнім скрєпам.

Під "Іраном", до речі, цілком спокійно можна розуміти і той же Ліван, і ту ж Йорданію, в якій кілька днів тому пройшов мільйонний мітинг за знищення Ізраїлю – чого в Росії, до речі, не було.

Коротше – російський і арабський світ.

Два союзники вже є.

Туреччина свою позицію висловила. Всім любителям Ердогана, який нібито "встромляє ятагани в спину Путіну" – два диктатори не можуть опинитися по різні боки осі зла. Ердоган вже висловив повну та абсолютну підтримку Палестині.

Це ще не відкрите приєднання, але цілування в ясна неминуче.

Війна Китаю та Тайваню стає тепер вкрай ймовірною. А після її початку – і протистояння Китаю та США

Війна Китаю та Тайваню стає тепер вкрай ймовірною. А після її початку – і протистояння Китаю та США.

Не знаю як щодо відкритої війни, але протистояння буде точно.

Потім Північна та Південна Корея. Цей ідіот взагалі може ядерку застосувати.

Таким чином ми вже зараз маємо три точки напруги на планеті, які безпосередньо стосуються Першого світу – російський світ/Україна, арабський світ/Ізраїль, Карабах – і матимемо ще як мінімум одну, а, швидше за все, дві.

Плюс божевільні Угорщина, Словаччина, Сербія.

У США та Європи цілком вистачить ресурсів, щоб підтримувати і Україну, і Ізраїль. Але якщо США будуть втягнуті в протистояння з Китаєм – ресурсів уже не вистачатиме.

Якщо в США на той час буде обрано Трампа – допомога Україні абсолютно точно буде згорнута до мінімуму.

Тому що війну з Китаєм за панування у Тихому океані це примітивне хордове ще розуміє. О, це він чудово розуміє – Америка фьорст!

А ось війну із Росією за Україну він уже не розуміє.

Взагалі.

Зовсім без допомоги Україна не залишиться, це зрозуміло. Але пік підтримки пройдено вже у будь-якому разі. Такого потоку зброї не буде. Такого потоку коштів теж. Тепер вже треба самим.

Ми не просто стоїмо на порозі Третьої світової. Я сказав би, що в гібридному варіанті вона вже почалася. І шанс переростання в негібридну стадію з кожним днем стає дедалі вищим.

І як би мені знову потім не довелося цитувати себе – боюся, що профукані три роки були вирішальними…

У рамках проєкту "Журналістика без посередників"

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі