Це може кожен. 11 порад, щоб залишатися здоровим і жити довго

Навчайтеся самі та навчайте людей довкола вас, особливо дітей. У гості можна приходити з тортом, а можна – з персиками та мигдалем

Доктор Девід Кац з Дослідницького центру щодо запобігання захворюванням Yale-Griffin розповідав про контроверсії та тренди в цій сфері. В резюме феноменально нічого нового, але пара думок для роботи є.

Вам розповім стовпи, за які всі в цьому світі інтегративного підходу до здоровʼя зараз будуть топити й далі.

1. Будьте уважнішими у виборі їжі та продуктів. Внесіть невеликі зміни до раціону. Їжте менше м'яса, молочки, шліфованих каш та солодкого і більше горіхів, овочів та бобів – рослин. Рибу.

2. Вибирайте цільне зерно замість шліфованого, менше цукру, жиру та солі, уникайте переїдання і пийте більше води.

3. Їжте більше фруктів і овочів і спробуйте іноді змінювати тваринний білок на рослинний. Без перекосу! Відро салату, як основна страва, користі не несе.

Готуйте більше вдома, використовуйте частіше місцеві інгредієнти та тестуйте прості й зрозумілі рецепти

4. Готуйте більше вдома, використовуйте частіше місцеві інгредієнти та тестуйте прості й зрозумілі рецепти.

5. Купуйте тільки те, що потрібно, звертайте увагу на терміни придатності, мінімізуйте пластик (не зберігати, не гріти – скло та метал ок!)

6. Навчайте людей довкола вас. Показуйте приклад. Особливо дітей. У гості можна приходити з тортом, а можна – з персиками та мигдалем.

7. Обирайте продукти дрібних ферм та виробників. Такі частіше представлені на локальних ринках або спеціальних магазинах органічного та/або усвідомленого харчування, марковані в супермаркетах.

8. З інтересом та адекватністю вивчайте склад продуктів та спосіб їх вирощування, походження. Запитувати, якщо не ясно, читати етикетки – норма.

9. Обирайте локальні та сезонні продукти місцевих фермерів. Такі продукти більш свіжі і насичені внутрішньо. Вони часто дешевші за імпорт. Вуглецевий слід (carbon footprint) таких продуктів значно менший від тих, які долають великі відстані. Плюс ви більш усвідомлено підходите до вибору, різноманітності, сезонності.

Заберіть щоденний цукор вже нарешті, ну скільки можна?

10. Заберіть щоденний цукор вже нарешті, ну скільки можна? Сухофрукти, сиропи, мед ложками та варення сюди теж відносяться.

11. Прогулянки та спорт – кожен день. Рухайтесь! І, прошу, навчіться спати, не лягайте того дня, в який потрібно вставати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі