Війна буде тривалою. Комусь це дуже потрібно

Настільки демонстративні звірства палестинців явно скеровані на недопущення локалізації конфлікту

Відео з ізраїльських доріг – один-в-один Житомирська траса після бурятів. Відео понад 100 тіл з фестивалю. Відео топтання на поламаному тілі дівчини з Німеччини. Відео малих дітей в залізних клітках. Відео з розстрілом пса, котрий захищав домівку і вже вбитих господарів. Кадри контейнерів зі спаленими тілами (як в Бучі і Ірпені – методички з одних кабінетів, очевидно). Відео винесення 200 тіл страчених цивільних, з них близько 40 дітей, в частини відрізані голови та є інші сліди наруги...

І на цьому тлі – та, звісно, на тлі повідомлень про жорсткі дії ЦАХАЛ в секторі Гази – в інфопросторі вже з'являються репліки "Ймовірно, комусь було дуже треба дати Ізраїлю формальний привід для максимально жорсткого вирішення проблеми Гази".

Додамо підключення до війни Лівану в особі "Хезболли". Заяви єменських хуситів, що вони готові запустити ракети, якщо до війни долучиться США (а вони фактично вже долучились авіаносцем, рішенням про другий авіаносець, і незабаром піде збройна допомога). Сирія, очевидно, теж на низькому старті. Іран залучений від початку – просто поки Захід і Ізраїль обмежуються заявами про брак прямих доказів.

Очевидно, задача поставлена однозначно: в будь-який спосіб перетворити війну на максимально масштабну

Очевидно, задача поставлена однозначно: в будь-який спосіб перетворити війну на максимально масштабну, із залученням максимального числа безпосередніх учасників.

Бо так всі очікували доволі звичного сценарію: 3-4 дні роботи ЦАХАЛ по точках дислокації ХАМАС. Після цього заява, що основних лідерів терористів ліквідовано. Все – перехід до мирних переговорів і повернення до звичного порядку денного.

Але настільки демонстративні звірства (плюс анонсовані публічні страти заручників – а там же в основному старі жінки і діти) явно скеровані на недопущення локалізації конфлікту і швидкого повернення до напруженого миру.

Риторичне питання: кому і для чого потрібна максимально масштабна і тривала війна на Аравійському півострові?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі