Уряд каже, ми встали на військові рейки. Але ринок праці свідчить про інше

За даними Єдиного порталу вакансій, найбільший попит, як і до війни, зберігається на працівників сфери торгівлі

Кілька місяців тому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що український уряд ще минулого року перевів економіку на військові рейки. Проте дані Єдиного порталу вакансій спростовують цю заяву: так, найбільший попит на ринку праці України, як і до війни, зберігається на працівників сфери торгівлі. Найбільш запитуваними під час війни є наступні професії: продавець-консультант, менеджер з продажу, кухар, бухгалтер, вантажник, швачка, бариста.

На другий рік війни потрібні не інженери, технологи, слюсарі чи фрезерувальники, а продавці та бариста

Тобто на другий рік війни потрібні не інженери, технологи, вчені природничих наук, не слюсарі, токарі, фрезерувальники, зварювальники тощо, а продавці та бариста.

Перевести економіку на військові рейки – це означає, зокрема, що підприємства харчопрому роблять солдатські пайки, хліб для армії тощо. Фабрики легкої промисловості починають шити не сукні, а військову форму. Виробники сільгосптехніки виготовляють машини для саперних частин. Мають активізуватися підприємства ВПК, розпочатися масове виробництво власної української зброї: боєприпасів, мін, гармат, танків, спецтехніки, ракет, авіації.

Для цього потрібні відповідні кадри. Це має відбиватися і на порталах вакансій, і на масовому попиті на представників відповідних професій.

Але цього не помітно. Тож чи справді ми перейшли на військові рейки? А як ні, то чого тоді чекаємо?

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі