Бачимо агонію олігархічного ТБ. Мазур стала неприємним відкриттям

Я впевнена, що так би на суд прийшли, якби брали Пінчука, Льовочкіна, Фірташа, тощо — їхні Насті Даугуле і Доманські з Данилевичами. Це ціна штучного успіху без вільного конкурентного ринку — хочеш, щоб твоє обличчя крутили — будь гнучким перед власником

І прийшли "шакалячі експреси" та "емоційно надкушені" і накинулись на улюблених ведучих 1+1 Коломойського.

Тих самих, які переконували суд, що Ігор Валерійович еталонний патріот, який потребує хюгге і комфорту власного маєтку, а не СІЗО СБУ.

Я знайшла всі відео виступів в суді поручителів і хочу зафіксувати кілька думок.

Перше, ми чітко побачили агонію класичного олігархічного телебачення, яке домінувало чверть століття на плазмах і в головах багатьох українців. Я впевнена, що так би на суд прийшли, якби брали Пінчука, Льовочкіна, Фірташа, тощо — їхні Насті Даугуле і Доманські з Данилевичами. Це ціна штучного успіху без вільного конкурентного ринку — хочеш, щоб твоє обличчя крутили — будь гнучким перед власником.

Друге. За успіх треба платити. Можеш скільки завгодно гуляти довгими рядами Сільпо, Новуса чи Ашана — на касі тебе чекає термінал. Ціна успіху облич 1+1 була піти і підтримати шефа. І цим самим спалити себе, як не сильно і "незалежних".

Ціна успіху облич 1+1 була піти і підтримати шефа

Дуже чітко промальовується підміна понять. Зірки плюсів чимало говорили про потребу Коломойського зайнятися "роботою Ігоря Валерійовича над цими документами не в СІЗО СБУ, а в себе дома на Дніпропетровщині". Але я не почула коментарів щодо (трьох!) підозр за топ-корупцію від НАБУ, СБУ та БЕБ.

Алла Мазур стала неприємним відкриттям після коментарів про "потребу ночувати вдома". І зміщення акцентів "Коломойський зірвав плани Путіна, підтримував добровольчий батальйон, поки інший багатий українець закликав до гудків". "Багатий українець" уже отримав у вигляді втрати численних активів і окупації опорного регіону. Коломойський справді зіграв свою роль в 2014-2015. Але справи стосуються відмивання грошей із Приватбанку. І не тільки. А це дуже брудна афера, яка вийшла за межі України. І зацікавила ФБР. Тому і соромно за цю відверту маніпуляцію телезірки, яка стала символом підсумкових новин тижня для кількох поколінь українців — у нашій сім'ї їх дивились разом із дітьми, "бо треба розбирацця в політиці".

Далі ще одна заява від Мосейчук: "Коломойський не буде вкриватися картатою ковдрою, не буде імітувати хворобу, не буде звозити масовку під суд, не буде шантажувати судову систему". Звісно не буде. Він тварина більш високого польоту. Саме тому зараз паралельно пішли справи від СБУ і НАБУ. Щоб у Валерійовича були більш комфортні умови в СІЗО СБУ.

Пахне цинізмом

І головне. Мені цікаво, що собі думала ця команда підтримки, яка наче під копірку виголошувала тези про потребу Коломойського бути вдома в комфортних умовах попри серйозні статті обвинувачень?

Пахне цинізмом. Нині майже в кожній багатоповерхівці є родина з окупованої чи прифронтової території. Яка би дуже хотіла спати в своєму ліжку. Але немає уже ані рідних стін, ані знайомих вулиць. Сотні тисяч людей лежать в викопаних "норах" в окопах, поки улюблені ведучі Коломойського вимагають для нього ліжка з балдахінами. Регулярно заявляються фотки знайомих, як дитина під час чергового обстрілу спить то у ванні, то на кахлях у коридорі. І головне питання, яке ставить кожен — як ми відбудуємо Україну? Що ми побудуємо тут на фундаменті?

Знаєте, дуже символічно, що це зняття масок трапилось у день, коли США надіслали список реформ з чітким таймінгом. Інакше бабок "не видать". І певно, 2 терміну для тих, хто "сяяв впевненістю" в інтерв'ю Наталі Мосейчук.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі