Пасивний дефолт на порозі. Що це означає?

У 2024 році сума на погашення та обслуговування держборгу вперше за час війни перевищить розмір зовнішньої міжнародної допомоги. Я прогнозував цю точку перелому

Пасивний дефолт - ось до чого призвела політика нашого Мінфіну, який відмовився використати історичне вікно можливостей у вигляді геополітичного форс-мажору і не провів переговори з кредиторами про списання державного боргу. А також не провів реструктуризацію (репрофайлінг) боргу Мінфіну перед НБУ.

А тепер давайте рахувати, тільки присядьте.

605 млрд грн у 2024 році піде на погашення держборгу, зокрема 185 млрд грн - на зовнішню заборгованість. 424 млрд грн - на обслуговування боргу, тобто лише на виплату відсотків. Разом - 1 трлн 29 млрд грн!!! Сума, що дорівнює витратам на ЗСУ. І в кілька разів перевищує кошторис на освіту і медицину разом узяті.

У держборгу України рівно сидять правильні пацани

У 2024 році сума на погашення та обслуговування держборгу вперше за час війни перевищить розмір зовнішньої міжнародної допомоги. Я прогнозував цю точку перелому. Внутрішня цензура не дозволяє мені написати, що це означає. Ну ви й так усе зрозуміли. Спасибі міністру Марченку.

У держборгу України рівно сидять правильні пацани.

Додам: народ уже потягнувся в євробонди України.

Вклав 300 дол. - отримав 1000. Кому війна, а кому потрійний підйом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі