Залужний та Чонгар: пахне репресіями в стилі літа 2011-го?

Винних треба знайти. Тобто показати їх у якості винних

Виборча кампанія офіційно стартувала попри війну.

І тут влада має вирішити найбільш болючі та тригерні питання: чому впав Чонгар? Чому так швидко окупанти захопили південь? Чому Маріуполь не мав шансу на порятунок?

В серпні уже був перший етап відбілювальної кампанії нинішнього адвоката, а раніше очільника СБУ Івана Баканова.

ДБР сказала, що не знайшла в його діях жодних порушень.

Офіс прокурора у відповіді на запит "Громадському" заявляв, що допиту Баканова по справах його підопічних не було.

Але винних треба знайти. Тобто показати їх у якості винних. І тому одразу в кількох ЗМІ зараз вийшло кілька цікавих матеріалів щодо обставин безпеки та оборони на півдні.

ВВС повідомило, що слідчі опитували Соколова, Наєва, Ковальчука. Брали свідчення в Муженка та Хомчака. Заходили і до вже мертвого Лагути.

Кілька джерел ВВС стверджують, що в рамках розслідування цієї справи "слідчі приходили на бесіду до Валерія Залужного". Процесуального статусу у цій справі головнокомандувач ЗСУ ще не має, так само як не було і офіційного виклику його на допит.

У вузьких політичних колах справу про окупацію півдня вже називають "справою Залужного"

"Але не виключено, що такий статус з'явиться згодом. З огляду на такий можливий розвиток подій, у вузьких політичних колах справу про окупацію півдня вже називають "справою Залужного", – пише ВВС.

Який мотив має Банкова?

"В Офісі президента неофіційно пояснили, що це ніякий не тиск, просто суспільство хоче знати відповіді на питання, хто ж винен.

"Ми знаємо, є така справа, там фігурують військові. Треба з'ясувати, чому мости не були підірвані, а росіяни змогли так швидко зайти і окупувати Херсонщину. ... Є статут ЗСУ, військові мали діяти за цим статутом. Не президент має давати команду "Підривайте мости!", військові мали це зробити, виходячи з тієї обстановки, яка була на місці. Слідство має розібратися", – додало джерело в ОП".

І тут я згадала інтерв'ю Подоляка минулого року про мости. І там прямо називалось, хто ж дає такий наказ

І тут я згадала інтерв'ю Подоляка минулого року про мости. І там прямо називалось, хто ж дає такий наказ. Чи не верховний головнокомандувач?

"Того раннього ранку 24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости, наприклад. Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти в комфорт для людей, як тепер руйнувати все це?"

Однак десь о 18:00 вже побачив в очах рішучість: заради захисту країни все руйнуватимемо разом із цими російськими іржавими танками. Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури", – пригадав радник.

Пахне репресіями в стилі літа 2011-го на Печерському подвір'ї суду?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі