Дурних немає. Європарламент відфутболив ідею Зеленського

На Заході не оцінили ініціативу президента прирівняти корупцію до держзради

Європарламент смачно відфутболив ідею Володимира Зеленського рятувати своїх корупціонерів так, як Татарова. Тобто коли його справу перекинули із НАБУ до СБУ – і там успішно утилізували.

Натякнули, що якщо буде наступ на боротьбу з корупцією – ніяких грошей на відбудову.

Віцеголова делегації Європарламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон також розкритикувала ідею Зеленського.

Віцеголова делегації Європарламенту заявила, що стурбована останньою ініціативою президента Зеленського щодо боротьби з корупцією

"Я стурбована останньою ініціативою президента Зеленського щодо боротьби з корупцією. Я розглядаю її як спробу позбавитись політичних опонентів. Вона спрямована не на посилення існуючих антикорупційних інституцій, таких як НАБУ та САП, а на надання значних повноважень СБУ. Ми маємо уважно стежити за розвитком подій".

І доповідач з питань України Міхаель Геллер: "Вважаю недоцільним перекладати відповідальність за боротьбу з корупцією з діючих інституцій, таких як НАБУ та САП, на СБУ шляхом перейменування корупції на державну зраду. З іншого боку, добре, що складність проблеми корупції під час війни визнається на рівні з державною зрадою, але долати цей виклик мають діючі вповноважені інституції. Маємо уникати враження, що метою такої ініціативи є надання владі можливості контролювати корупційні справи та визначати їх долю, особливо, коли йдеться про справи проти високопосадовців".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі