З Ватикану розноситься сморід, який ні з чим не сплутати

Будь-які західні інституції повинні позбавлятись керівників, які дистрофують цілі структури

Взагалі, Папа Римський мав би закрити пельку хоча б з пам'яті і поваги до католицьких єпископів, репресованих Совєтами. Які вмирали від побиттів на допитах, яких катували і обливали крижаною водою в люті морози. З поваги до Йосифа Сліпого, Будки, Хомишина та інших. І до їх мук. І це єпископи, найвищі посади в церковній ієрархії.

Мало яка імперія завдала католицькій церкві стільки безповоротної шкоди, яку завдав СРСР

Мало яка імперія завдала католицькій церкві стільки безповоротної шкоди, яку завдав СРСР і Росія як його осердя. Католицька віра була припалена по всій Східній Європі на десятиліття. Безліч вірян позбавлені можливості сповідувати свою віру, церкви зруйновані або перетворені на стайні для худоби чи склади, а священики репресовані. І підтримувати країну, яка відверто романтизує СССР і прагне його повернення, – це як мінімум нелогічно і викликає щире нерозуміння.

Будь-які західні інституції повинні дистанціюватись і позбавлятись керівників, які дистрофують цілі структури. Риба, як відомо, гниє з голови, тому Росія атакує одразу голову. І нема сенсу випинати безліч рядових притомних священиків світові, якщо з Ватикану розноситься такий стійкий сморід зіпсованого оселедця, який ні з чим не сплутати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі