Стервʼятники напоготові. До крапки в історії Пригожина ще далеко

Думаю, він потурбувався про різний компромат в разі своєї смерті

Сьогодні хочеться вітати всіх зі святом Незалежності. Тепер ніхто не буде робити це формально – хтось дуже патетично, а хтось просто рукостисканням, але з розумінням ціни для всіх і кожного. В такий день точно не хочеться говорити про уродів на кшталт Пригожина, але ворогів потрібно знати і розуміти. Навіть під час свята. Ми навряд чи найближчим часом дізнаємось, чи він загинув, чи це було в результаті автокатастрофи, хто це все організував і багато іншого. За лаштунками російської політики може бути що завгодно, адже це послідовність спецоперацій – так функціонує РФ. Але на сцені російської політики Путін тепер має вигляд одночасно і слабшого, і сильнішого. Сильнішого, оскільки всі думають, що це понятійне покарання Пригожина.

Ну, майже всі. Ніяких заворушень в РФ не буде, але еліти ще раз все зрозуміють. Тотальна зачистка всіх, хто має "авторитет" серед реваншистів, робить Путіна головним і безальтернативним реваншистом – поки що. І розвʼязує йому руки для торгівлі із Заходом.

Система допустила появу суміші блазня і бунтаря і була вимушена його зачистити. Це робить Путіна слабшим

Але одночасно смерть Пригожина, якщо він звісно мертвий, робить Путіна слабшим, оскільки система допустила появу суміші блазня і бунтаря і була вимушена його зачистити. В короткій перспективі режим стане міцнішим і жорсткішим, в дальшій – уявіть собі, що буде думати кожний, сідаючи на авто, літак або йдучи на полювання.

Стерв'ятники розриватимуть на шматки спадщину Пригожина – як військову, так і бізнесову

Більш того, харизма Пригожина була важливою для російських операцій а Африці, замінити її буде складно, а спадщину Пригожина, як військову, так і бізнесову, стерв'ятники розриватимуть на шматки. Хоча "Вагнер" знадато важливий для РФ актив, його збережуть, тільки під іншим брендом. Ну і, звісно, Пригожин потурбувався про різний компромат в разі своєї смерті. Щось може вилізти публічно, але ризикну допустити, що найцікавіша частина потрапить в "потрібні руки" конфіденційно. До остаточної крапки в цій історії ще дуже далеко. Якщо вона взагалі буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі