Італія вдома. Найпростіший рецепт вʼялених томатів

Завжди тримаю баночку такої смакоти в холодильнику

У мене в холодильнику завжди є баночка в'ялених томатів – а все тому, що з ними можна швидко приготувати смачну закуску. Найпростіше – це брускети з в'яленими томатами або намазка з в'ялених томатів і сиру рікота. Також можете додати їх до паштету з печінки. Просто перебийте в'ялені томати блендером із іншими інгредієнтами, це зробить смак паштету цікавішим. Який би соус ви не готували – песто, майонез чи кетчуп, 3-4 в'ялені помідори зроблять його ще смачнішим. Ну і, звісно, вони ідеальні як інгредієнт різноманітних салатів

Хороша новина: цей рецепт в'ялених томатів простий і зрозумілий, тож не маєте відмовок, щоб не приготувати.

Поради з приготування вʼялених томатів

1. Помідори обирайте середнього або маленького розміру. Найкраще підійдуть сорти сливка, черрі та коктейльні помідори. Бажано, щоб вони були однакового розміру, аби висушитися одночасно та рівномірно.

2. Олію можете обрати як оливкову, так і соняшникову. Оскільки помідори повністю будуть покриті олією, раджу вибрати якісну оливкову олію extra virgin. Але враховуючи, що вона досить дорога, а потрібно олії 150-200 мл на банку, то ви цілком можете використати і соняшникову.

3. Кришки беремо twist-off, з ними ви зможете легко відкрутити та закрутити банку.

Банки для в'ялених помідорів, так само як і для консервації, необхідно ретельно простерилізувати

4. Зверніть увагу: банки для в'ялених помідорів, так само як і для консервації, необхідно ретельно простерилізувати.

5. Олія в банці повинна повністю покривати помідори. Тому після відкриття банки та в процесі використання доливайте трошки олії так, аби помідори завжди були повністю покриті. Це вбереже їх від псування та збільшить термін зберігання заготовки.

6. Готову банку з в'яленими томатами зберігайте в холодильнику. Дайте баночці відстоятися хоча б місяць– так томати та олія наситяться усім багатством смаку та аромату спецій.

7. Для цього рецепту я сушу помідори в духовці, адже це більш доступний метод. Але ви також можете скористатися дегідратором. Температура повинна бути в межах 50-70 градусів, а час 8-12 годин, залежно від моделі пристрою та розміру ваших томатів.

Інгредієнти на 500 мл готового продукту

• 1 кг томатів

• 1 ч. л. сухого орегано

• 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику

• 150-200 мл соняшникової або оливкової олії

• сіль морська до смаку

Приготування

Візьміть 1 кг томатів, помийте та розріжте вздовж на четвертинки. Виберіть м'якоть із насінням із четвертинок за допомогою чайної ложки.

Щоби уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев'яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки

Викладіть четвертинки томатів на деко, застелене пергаментом, верх зрізом. Посипте морською сіллю до смаку й 1 ч. л. сухого орегано. Сушіть у духовці з температурою 70-75 градусів протягом 5-6 годин. Для того щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев'яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.

Сухі скибочки в'ялених помідорів складіть у невеликі стерильні баночки.

Для аромату додайте 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику. Залийте наповнені в'яленими томатами баночки соняшниковою або оливковою олією так, щоб вона їх повністю покрила, і закупорте кришками. Зберігайте баночки з в'яленими томатами в холодильнику.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі