Застава за Пашу Мерседеса – плювок в обличчя українцям

СБУ свою роботу в цьому специфічному середовищі виконує. А от законодавці поки не дуже

СБУ дуже невдоволена досі не зміненим законодавством, котре передбачає для підозрюваних за статтями 110 і 111 ККУ (держзрада і зазіхання на територіальну цілісність) таку ж можливість вийти під заставу, як і для звичайних кримінальників. Хіба суми більші.

Малюк хоче законодавчого скасування такої можливості чи хоча би жорсткої роботи фіскальних органів щодо з'ясування походження грошей на багатомільйонні застави.

Так, це про Пашу Мерседеса і 33 мільйони. Але не тільки про нього. Хоча конкретно щодо екснастоятеля Лаври СБУ абсолютна впевнена у фаховості юридичної бази справи проти Паші – тобто гуляти йому недовго.

Взагалі руссо-попи – окрема і цінна категорія клієнтів СБУ. За одного, як повідомив Малюк, сильноправославні дали аж 28 наших полонених бійців на обмін

Взагалі руссо-попи – окрема і цінна категорія клієнтів СБУ. За одного, як повідомив Василь Малюк, сильноправославні дали аж 28 наших полонених бійців на обмін.

А загалом попів-фігурантів у справах, ініційованих СБУ, аж 64 тушки. З них 15 архієреїв. І 14 з них вже відгребли свої вироки по справах (свіженький – митрополит УПЦ Іонафан з Тульчинської єпархії, отримав 5 років в'язниці як з куща).

Тобто СБУ свою роботу в цьому специфічному середовищі виконує. А от законодавці поки не дуже. Майже мільйон доларів застави за Пашу Мерседеса – просто плювок в обличчя українцям. Але що вдієш – має право, закон досі передбачає таку можливість.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі