Між Україною та Польщею назріває дипломатичний скандал

Час дорослішати і карати причетних, а не викликати "на килим" невинних

Україна викликала для розмови посла Польщі. Польща не дала задню та в свою чергу викликала посла України. Все через експорт зерна.

Я дивлюся, принцип "нагородження непричетних, покарання невинних" стає базовим.

Але ж до чого тут польський посол, якщо є абсолютно чітка відповідальність наших Мінекономіки та Мінагро, які на пару упустили ситуацію з-під контролю, коли:

– не запустили програми внутрішньої переробки, які могли б знизити на 20-30% загальний тоннаж експорту та фізичні обсяги, компенсувавши блокування одеських портів;

– не запустили програму викупу державою зерна у невеликих та середніх фермерських господарств, щоб не обвалювати ринки сусідніх країн;

– не створили у тій же Польщі за сприяння поляків "сухі порти" для зберігання зерна, купленого державою у фермерів, на умовах митного складу, щоб воно не надходило на внутрішній ринок сусідніх країн.

І до чого тут польський посол?

Емоційно ми можемо говорити про " несправедливості " і навіть повинні артикулювати цю тему в громадському обговоренні (я писав про емоційний аспект цієї теми). Але на рівні міждержавних відносин панує раціоналізм та егоїзм.

Настав час дорослішати і карати причетних, а не викликати "на килим" невинних.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі