"Прос*али країну". Чи заслужили ми цю війну?

Наше покоління робило дві революції, вигрібало війну з 2014-го та пішло о 7 ранку брати військкомат 24 лютого 2022-го. Що треба було зробити ще?

Українці не заслужили цю війну. Моє покоління, яке раділо "кіндеру" на свята те збирало жуків на картоплі замість розвиваючих монтесорі, яке звикло, що робота, а точніше "х*яринг" – кращий психолог – уж точно не заслужило лежати зараз в могилах. Точно не заслужило топтати багно в окопі. І точно не заслужило повторити долю прабабабці, ставши вдовою до 30. Наше покоління робило дві революції, вигрібало війну з 2014-го і пішло о 7 ранку брати військкомат 24 лютого 2022-го. Що ще треба було зробити цим 8-10 мільйонам людей цього працездатного покоління?

Не варто тужити за "країною, яку ми проср*ли в 1991 році, що за рівнем ВВП лише в 5-7 разів поступалась Китаю". Це був труп, який треба було поховати і забути

Не народ тупий. Не земля якась проклята. І точно не варто тужити за "країною, яку ми проср*ли в 1991 році, що за рівнем ВВП лише в 5-7 разів поступалась Китаю". Вона була нежиттєздатна без ринкових реформ і чіткої відповіді на питання: "Куди рухаємось?". Це був труп, який треба було поховати і забути. А не оживляти його ще 30 років, як Франкенштейн зшивав різні ноги і голову.

Я подивилась вік цієї особи. І здивувалась.

Я чула таке від бабок-комуністок на Печерську. У маршрутці Лохвиця–Київ колись. Але не від молодою людини, яка позиціонує себе як успішного бізнесмена. Хоча на рядку "займався багато років багатоповерховим будівництвом" – все стало зрозуміло. Це доволі слизький бізнес з багатьом перемінними.

Ми не заслужили цю війну.

Однак це страшний подзвін по тому, що в велику політику на гарматний постріл не можна пускати "тимчасово безробітних людей", які ніколи не мали стосунку до політики.

На*уй дешевий газ із РФ, якщо ціна його – віддати ракети високої дальності і стратегічні бомбардувальники

Що на*уй дешевий газ із РФ, якщо ціна його – віддати ракети високої дальності і стратегічні бомбардувальники.

Що можна поекономити на серіалах і дорогах, коли у тебе мають бути в пріорітеті міномети і боєприпаси.

Що мова важлива. Що пам'ятники, під якими призначаєш побачення, – теж мають сенс. І що якісь родичі з болотяних є*енів не мають бути для тебе авторитетом.

Я би не стала гучно заявляти про національну невдячність. Той випад проти Бена Воллеса і Великої Британії був випадом одної приватної особи. Яка ще до великого вторгнення видала пасаж: "Ето ваше панібратство! Я прєзідєнт, Міша". Цей випад щодо Воллеса огидний, але зробила його одна особа, а не 37 мільйонів.

Ти не можеш чекати змін від інших людей. Не всі люди сміливі, не всі мають сили на те, аби вийти із зони комфорту. Так само лиш дрібка людей володіє навичками лідера. І піде і зробить. І добре, коли на ними підуть інші.

Якщо скиглити в інтернеті, що народ нікчемний, – ніяких змін і не буде

Якщо скиглити в інтернеті, що народ нікчемний, – ніяких змін і не буде. Народ який вже є, з ним треба працювати і міняти.

Я дивилась архівне відео інавгурації Ющенка на Майдані. Він привітався до юрби: "Слава Україні!" – у відповідь мовчання. У 2018, коли це вітання запровадили в ЗСУ – скільки лютого трешу неслось, що це нацизм, фашизм і молодчики Бандери та Шухевича.

Однак зараз я часто чую з нижнього поверху, коли "Героям Слава" вітаються під магазином розливного пива і барбершопом.

Токсичне, нетоксичне середовище – рубай своє. За справжнім хистом і якісним бізнес-планом приходить успіх. І тоді ті, хто не вірив і хейтив, – заткнуть пельку.

"Візьми і зроби!" – як висіло колись на бігборді однієї політичної сили. Але реально зроби, а не язиком.

Ніхто не заслуговує на війну. Війна не додає ні молодості, ні краси, ні здоров'я. Війна – це біль. І його не лікує ні час, ні кабінети лікарів…

Винуваті у війні виключно наші сусіди. Заздрісні і підступні сусіди на літери Р. і Б.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі