Що відбувається в Китаї? Пекін дистанціюється від Москви

Путіну є над чим ламати голову, і це добре

В Китаї відбуваються безпрецедентні події. У буквальному сенсі. Ван І знову став міністром закордонних справ Китаю, такого ще не було ніколи. Більше того, Ван І відомий своєю обережністю та стратегічним мисленням. Обережністю в тому числі по відношенню до РФ і в той же час прагматичним ставленням до США. На відміну від попереднього міністра, який має ярлик антиамериканіста. А його фото із заступником міністра закордонних справ РФ в Пекіні з посмішкою до вух було, як на мене, запопадливим до Кремля.

Китай може рухатися у бік США або вони можуть рухатися назустріч один одному. Для нас це два дуже різні варіанти майбутнього

Детективна історія зі зникненням попереднього міністра майже на місяць, коли його ніхто не бачив, думаю, більше пов'язана з політикою, ніж з романтичними відносинами, як про це пише багато ЗМІ. Але ще цікавішим є призначення нового голови Центробанку Китаю Пан Гуншена, який є зрозумілим світу і, зокрема, США і має їхню повагу. Очевидно, що партнерство Китаю з РФ не припиниться, остання банально потрібна Китаю в його "іграх" із Заходом. Але Пекін однозначно і символічно показав дистанцію між собою та РФ. Американські візити не пройшли дарма, а Кіссінджер, якому вже 100 років, просто так нікуди точно не їздить. Путіну є над чим ламати голову, і це добре. Але і нам є над чим замислитися, адже наближення позицій США та Китаю щодо нас також реальне. Китай може рухатися у бік США або вони можуть рухатися назустріч один одному. Для нас це два дуже різні варіанти майбутнього.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі