На росіян чекає катастрофа епічного масштабу

Люди, що сліпо йдуть за нікчемою, не можуть закінчити інакше, ніж у камері тортур, яку вибудували власними руками

Один колишній льотчик і вельми недурна людина говорив, що на деякі процеси треба дивитися, як бойовий пілот – зверху та збоку. Через свою неосновну діяльність – волонтерську та блогерську – я змушений на багато речей дивитися саме так. Збоку та зверху. Без емоцій (хоча це майже неможливо).

Те, що я читаю і бачу у наших колишніх співмешканців (назвати їх сусідами язик не повертається), свідчить про стрімку деградацію російського суспільства. Деградацію розумову та моральну.

Про втрату моральних орієнтирів.

І – що на мій погляд лежить в основі катастрофи, що відбувається, – про втрату критичного мислення.

Геббельсівська мрія перетворити народ на стадо за допомогою засобів масової інформації знову втілилася в життя

Геббельсівська мрія перетворити народ на стадо за допомогою засобів масової інформації знову втілилася у життя. Скажу вам, що Геббельс взагалі був дуже розумною людиною, яка чудово зналася на людських вадах і слабкостях. І я впевнений у тому, що російські пропагандисти використовують його інтелектуальну спадщину.

Я не знаю, наскільки глибоко встигне деградувати російське суспільство (я говорю не про глибинний народ, а про той прошарок, якому було куди деградувати), але впевнений, що наприкінці шляху на нього чекає катастрофа епічного масштабу.

Можливо, більша, ніж пережили "німці, які нічого не знали".

Рано чи пізно – але абсолютно неминуче – вони почнуть жерти один одного

Суспільство, що живе на хибних моральних засад, нічим не відрізняється від суспільства, яке взагалі не має засад. Рано чи пізно – але абсолютно неминуче – вони почнуть жерти одне одного. Обернена назовні агресія, злість і жорстокість обов'язково ринеться всередину країни і випалить їй нутро.

Як тільки вони втратять можливість нести смерть оточуючим, смерть прийде до них у вигляді ескадронів смерті, відродженого ЧК, хунвейбінів із молодіжних спілок... тисячі варіантів.

Люди, які вважають війну "созіданієм", що сліпо йдуть за нікчемою, який зміг видертися нагору, не можуть закінчити інакше, ніж у збудованій власними руками камері тортур або біля розстрільної стіни, що обліплена рештками підсохлих мізків.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі