Хор хлопчиків не здатен приборкати божевільного гопника

За Рейгана й Тетчер такого б не сталося

На жаль, у сучасному світі спостерігається дефіцит політиків із яйцями. Часи Черчілля, Мейєр, Кеннеді, Рейгана, Тетчер пройшли безповоротно... Якби вони були, як нинішні, боюсь, ми жили б на іншій планеті. Якщо взагалі жили б.

Для системи стримування і противаг необхідно наявність сили та маси. Чинної сили та реальної маси. Чисто у фізичному сенсі – сили, яку потрібно докласти, щоб система залишилася рівноважною. І маси, достатньої для того, щоб не відбулося перекосу.

Коли божевільний бандит б'є ракетами по морських портах у Європі, тому що йому не платять мзду, а світ просто дивиться на це – значить, зі світом щось не так

Коли бандит, що втратив береги, б'є ракетами по морських портах у Європі, тому що йому не платять мзду і він вирішив спалити ларьок разом із непокірними господарями, а світ на це дивиться з глибоким співчуттям і боїться втрутитися, – значить, зі світом щось не так.

Схоже, що нинішня генерація політиків здатна лише співати у хорі хлопчиків тонкими голосами. Двоє людей з яйцями – Зеленський та Джонсон – намагалися змінити ситуацію, але абсолютна більшість виводить партію першим сопрано. І на цьому все...

Гопники відчувають страх. Страх жертви – це їхня зброя. Страх жертви робить їх сильнішими, дає владу. Цей тип людей – а в реальності вони боягузи – можна зупинити лише жорсткою сміливою відповіддю. Ударом у пику. Зламати їм руки чи ноги. Розкроїти череп. Надати опір, показати, що не вони домінують, що вони самі є жертвою сильнішого і жорстокішого ворога.

Але для цього треба мати яйця. І рішучість. І бути твердими.

Те, що відбувається зараз, – це ганьба світової системи безпеки

Те, що відбувається зараз, – це ганьба світової системи безпеки. Ганьба ООН. Ганьба світових лідерів. Тому що вони – не лідери, якщо не можуть приборкати одного єдиного говнюка, що з'їхав з котушок. Перспектива сумна. Гопник зазвичай не зупиняється, ракети й до Лондона долітають. І як колишній ракетник скажу – до Вашингтона теж.

Шкода, звичайно. Все це можна було припинити за кілька днів. Або запобігти, адекватно реагуючи 2008-го, 2014-го і так далі. Але співати у хорі хлопчиків здалося їм більш гідним заняттям. На жаль.

За Рейгана і Тетчер такого б не сталося. Але їх нема. А шкода...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі